Apaçi Ayhan

ROCK camiasının "şöhret sahibi olmayan" fakat taşıyıcı kolon vazifesi gören simalarından birini, Apaçi Ayhan'ı kaybettik... Apaçi Ayhan’ı rock’çılar...

ROCK camiasının "şöhret sahibi olmayan" fakat taşıyıcı kolon vazifesi gören simalarından birini, Apaçi Ayhan'ı kaybettik...


Apaçi Ayhan’
ı rock’çılar için taşıyıcı kolon” konumuna taşıyan hadise unutulmaz bir albüme imza atması, müthiş bir gitarist olması, iz bırakan bir konser organize etmesi değildi.

Daha önemli bir vazifesi vardı bu naif, güzeller güzeli, hamuru iyilikle yoğrulmuş abimizin.

Rock dinlemeye heveslenen çocuklara kuşaklar boyunca hiçbir karşılık beklemeden, sabırla, aşkla rehberlik, öğretmenlik, arkadaşlık etmek gibi bir vazifeydi bu.

Ortalıkta internet yokken, rock müzik sevgisinin ve de bilgisinin “yürekten kulağa aktarıldığı” yıllarda tanıtıcı/anlatıcı/aktarıcı rolünü üstlenmişti.

Kadıköy Akmar Pasajı’nda etrafı plaklar ve tişörtlerle çevrili vaziyette otururken yanına uğrayan hevesli çocuklara, mesela “Alman rock gruplarının eserleri ve faydaları” başlıklı bir konuşma yapardı.

Bulunamayan daha doğrusu “aramak akla dahi gelmeyen” bazı grupları, plakları bulurdu, paylaşırdı, yayılmasını sağlardı.

Müzik camiasının bir başka taşıyıcı kolonu olan kıymetli dostum Murat Beşer, yakın zamanda yayınlanan ve müzik dünyasının gizli ve gerçek kahramanlarını konu alan muhteşem kitabı “Yoldan Çıkmış Simalar”da(P) işe Apaçi Ayhan’ı tanıtarak koyulur:

 

“Yaşamının mihverine plakları koyan birini tanıma şansına nail oldunuz mu hiç?

 

Örneğin insanın temel ihtiyaçlarından olan ayakkabı ya da kazağın fiyatını plak fiyatıile mukayese eden, yerine dört tane plak alabileceğini hesapladıktan sonra bunlardan vazgeçerek parayı plağa yatıran, sonra da tüm bir kışı yırtık ayakkabı ve kısa kollu gömlek ile geçiren birini?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar