Antalya 'Ne oluyor yahu' demeye vakit bulamadan donk ile gol geldi

Golü Donk’a mı yazarsınız Terim’e mi bilemem ama bu mucize çözüme şapka çıkartırım ve 3 puanın karşısına bir “İmparator Terim” imzası çakarım.   MAÇIN...

Golü Donk’a mı yazarsınız Terim’e mi bilemem ama bu mucize çözüme şapka çıkartırım ve 3 puanın karşısına bir “İmparator Terim” imzası çakarım.

 

MAÇIN 20’nci dakikası oynanırken yayıncı kuruluşun paylaştığı istatistiğe göre topla oynama oranları şöyleydi: Galatasaray yüzde 77, Antalyaspor yüzde 23.
Bu rakama bakarak Galatasaray’ın boğucu bir baskı kurduğunu düşünenler çıkabilir maçı izlemeyenler arasında.
Ancak topla oynadığı yer, meşhur “ikinci bölge” ile “üçüncü bölge” arasında, hakkını vererek söylemek gerekirse “iki buçukuncu” bölgeydi.
Nafile bir top çevirme sistemi ile kapanan ve bekleyen Antalyaspor’un kilidini açacak anahtar arayışı seyredenleri esnetecek bir tempoda sürüp gitti.
Uzun bir süre de Rodrigues’in zayıf kalan şutu dışında bir pozisyon bulamadı, topu Sinan Gümüş’e aktaracak bir formül üretemedi.
Sarı kırmızılılar ilk yarı sona ererken nihayet biraz kıpırdadı, tehlikeli olabileceğine dair sinyal çakmaya başladı ancak katı ve disiplinli Antalya savunmasını esnetmek mümkün olmadı.
İkinci yarıda perde ilk yarının sonlarındaki oyunundan umut devşiren Galatasaray’ın akınlarını sıklaştırmasıyla başladı.
Rodrigues’in yerine Feghouli oyuna girdi, baskı arttı, ufukta gol pozisyonu işaretleri belirdi, daha derli toplu hücumlarla yüklendikçe yüklendi Antalya savunmasına.
Herkesin bildiği ve en azından ligin ilk yarısı sona erene kadar çözülmeyecek problemi işaret etmek kabak tadı veriyor ama malum işte, golcü olmayınca zor oluyor, olmuyor olamıyor derken.
Fatih Terim krizi aşmak için defansif orta saha oyuncusu Donk ve stoper Maicon’u santrfor olarak saha sürdü.
Bu yeni dizilişle aklı karışan Antalya “Ne oluyor yahu?” demeye vakit bulamadan Donk ile gol geldi.
Golü Donk’a mı yazarsınız Fatih Terim’e mi bilemem ama bu mucize çözüme şapka çıkartırım ve 3 puanın karşısına bir “İmparator Terim” imzası çakarım.


Antalya’nın hakkını vermek gerek

SEZON başında çok ciddi problemlerle yola çıktı Akdeniz temsilcisi.
Ciddi bir mali krizin gölgesinde hazırlandılar sezona; hatta Hollanda’da otelde rehin bile kaldılar.
Ligin zayıf halkaları arasında gösterilirken inanılmaz bir direnç gösterdiler ve ligin başaltı takımı olarak belirdiler puan cetvelinde.
Bu performans kalıcı olur mu şimdiden kestirmek elbette mümkün değil. Ama ligin ilk döneminde toplanan puanlar en azından “zayıf halka” olmayacaklarını işaret ediyor.
Bu başarıda aslan payı dirençli, pes etmeyen bir takım çıkartan teknik direktör Bülent Korkmaz’a aittir.
Yiğidin hakkını vereceksin, tebrik ederim.

Rodrigues’e ne oldu?

SEZONA müthiş başlayan, golleri ve gol paslarıyla takımı sırtlayan Rodrigues’te “nazar değdi” şeklinde açıklanamayacak bir durgunluk var.
Gönüllü olup kaçırdığı penaltıdan beri ara ki bulasın.
Sevgili Rodrigues, bu yoklukta bir de sen kaybolma kardeşim,
Sevenlerinin gözü yollarda, evine dön kardeşim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar