Adı milletin yürek hizasına yazılmıştır

İZMİR’de bir katliamı önleyen ve adı bu milletin yürek hizasına yazılan şehit Fethi Sekin’in güzel yüzünü asla unutmayacağız.Canını hiçe sayarak hıyanet zehrine...

İZMİR’de bir katliamı önleyen ve adı bu milletin yürek hizasına yazılan şehit Fethi Sekin’in güzel yüzünü asla unutmayacağız.
Canını hiçe sayarak hıyanet zehrine bandırılmış mermilere göğüs gerebilmek her babayiğidin harcı değildir; gözlerimiz dolarak, dudaklarımızı ısırarak, içimiz yanarak izledik kahramanlık destanını Fethi Sekin’in...
Adı milletin yürek hizasına yazılmıştırBir siper bulup sığınmak yerine katillerin üstüne yürüyen şehidin bir başına, beylik tabancasıyla yazdığı destana duyduğumuz şükran hissi kuşaktan kuşağa aktarılacaktır.
Umutsuzluk günlerinde umut ışığı yakarak yürüdü şehadete.
Dayanma gücümüzü sorguladığımız günlerde gerçek kahramanların aramızda yaşadığını göstererek cesaret verdi hepimize.
Basmakalıp, mekanik, monotonlaşmış “Yenilmeyeceğiz” mesajlarının üstünden aşarak geldi ve “Benim gibi evlatlar yetiştikçe bu vatana hiçbir şey olmaz!” dedi, inancımızı tazeledi.
Sevgili eşini, can paresi üç evladını, ameliyat olduğu hastanede yatan babasını değil seni, beni, adını bile bilmediği onlarca canı düşünecek yüceliği gösterdi.
Adı sokaklarda, okullarda, parklarda yaşatılacak elbette ama dedim ya, asıl bu halkın şükran duygularını, gözyaşlarını mürekkebe dönüştürerek yazdığı ve sayfalarına ancak ve ancak “gerçek kahramanların” geçebildiği kutsal hafıza kitabımızda yaşayacak.
İzmir ona minnettar, vatan ona minnettar...
ZEYTİN, GÜZEL ZEYTİN...
Fethi Sekin’le ilgili öğrendiğimiz her detay içimize işliyor ya...
Adı milletin yürek hizasına yazılmıştırNasıl güzel bir insan olduğunu bir de Zeytin öğretti bize.
Zeytin, (Adının Arap olduğunu söyleyenler de var) bu gerçek kahramanın beslediği bir sokak köpeği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 94 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 212 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar