Köpük üfleme sanatı

ERZURUM’da ‘Dadaş Mucit’ olarak da tanınan Ebubekir Taşbaşı, geçtiğimiz ağustos ayında oğlu A.K.’nın belden yukarısını TL, belden aşağısını dolarla kaplıyordu. Oğlunu...

ERZURUM’da ‘Dadaş Mucit’ olarak da tanınan Ebubekir Taşbaşı, geçtiğimiz ağustos ayında oğlu A.K.’nın belden yukarısını TL, belden aşağısını dolarla kaplıyordu.

Oğlunu kapladığı banknotlarla Erzurum sokaklarında 3-4 gün boyunca dolaştıracağını söyleyen Taşbaşı, çocukcağıza bunu niye yaptığını da şöyle duyuruyordu:

“Bunun nedeni 1-2 haftadır doların hızlı bir şekilde artması. Nereye gitsek dolar, her şeyimizi dolara bağlamışız. Oğlum üzerindeki paralarla 3-4 gün boyunca dolaşacak. Türk Lirası’nı üste koyup doları alt tarafa koymamızın amacı ise bizim paramızın daha üstün olduğunu göstermek...”

Doların 7 TL’ye karşılık geldiği günlerdi, protestolar çeşit çeşitti...

Müşterisinin kafasına dolar bağlayıp sonra şekil vererek kesen berber...

Dolara sümküren kıymetli muhtarımız...

Janta fotokopi dolar bağlayıp sürüm sürüm süründüren şoför abimiz...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar