Kur’an İklimi

Allah (cc), insan ile olan ilişkisini ilk peygamber Hz. Âdem'den son peygamber Hz. Muhammed'e kadar devam eden vahiy silsilesi ile en üst düzeyde tutmuş ve insanın hayatını en mükemmel biçimde düzenlemiştir. Böylelikle temel...

Allah (cc), insan ile olan ilişkisini ilk peygamber Hz. Âdem'den son peygamber Hz. Muhammed'e kadar devam eden vahiy silsilesi ile en üst düzeyde tutmuş ve insanın hayatını en mükemmel biçimde düzenlemiştir. Böylelikle temel görevlerini ve asli yaratılış amacını kavrayan insana ilahi buyruklar vasıtası ile hem bu dünyasını hem de ahiret hayatını imar edecek ulûhiyet, melek, kitap, nübüvvet, ölümden sonraki hayat gibi bilgiler ilk kaynağından ulaştırılmıştır. Son kitap Kur'an-ı Kerim ise kıyamete kadar insanlığın ihtiyacını giderecek ölçüde gönderilmiştir.

Kur'an-ı Kerim, geldiği asra hitap ettiği gibi asırlar sonrasına da cevap üretecek mahiyette, bütün insanlığa kurtuluş yolunu gösteren hidayet rehberidir.

Kur'an-ı Kerim, varlıklar arası ilişkiler, Allah-evren ilişkisi, insan-insan ilişkisi ve insan-evren ilişkisi konularında da detaylı bilgi verir.

Kur'an-ı Kerim; insanların her okuduğunda Yaradan ile irtibata geçmiş sayıldığı mübarek bir kitaptır.

Kur'an-ı Kerim; ilahi bir üslup ve akışkanlık içeren şifa kaynağı şanı yüce bir kitaptır.

Kur'an-ı Kerim, hiçbir tercümeyle hükmüne kadir olunmadığı, mucize, ilahi bir kitaptır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zaferlerle dolu bir ay: Ağustos 28 Ağustos 2018 | 3.465 Okunma Kurban 21 Ağustos 2018 | 4.592 Okunma Kan emiciler 14 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Manevi kalkınma 07 Ağustos 2018 | 2.142 Okunma Papaz 31 Temmuz 2018 | 4.852 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar