Anne beni kitapsız büyütme

İlk emri “Oku” olan bir dinin mensubuyuz. Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğreten savaş esirlerini bunun karşılığında özgür bırakan bir peygamberin yolundayız. Hz. Ebubekir (r.a.) “Kitaba âşık...

İlk emri “Oku” olan bir dinin mensubuyuz.

Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğreten savaş esirlerini bunun karşılığında özgür bırakan bir peygamberin yolundayız.

Hz. Ebubekir (r.a.) “Kitaba âşık bir kimse için kitaptan daha sadık bir arkadaş, daha faydalı bir yardımcı, daha neşeli bir dost olamaz.” Buyurur. 

“Bir adama bir kitap sattığın zaman, ona yalnız yarım kilo kâğıt, mürekkep ve tutkal satmış olmazsın, ona tamamıyla yeni bir yaşam satmış olursun. Sevgi, dostluk, mizah ve geceleyin denizde dolaşan gemiler, eğer o kitap gerçekten benim anladığım anlamda bir kitapsa, onun içinde bütün gökler ve yer vardır.” der Cemil Meriç.

İmam-ı Rabbani “Kitap, ruhun ilacıdır.” diyerek kitapların değerini ortaya koyar. 

Necip Fazıl Kısakürek “Faydalı bir kitabı ilk defa okuduğum zaman, yeni bir dost edindim sanırım, beğendiğim, sevdiğim bir kitabı tekrar okuduğum zaman da eski bir dosta kavuşmuş gibi olurum.” derken kitapların kıymetini anlatır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zaferlerle dolu bir ay: Ağustos 28 Ağustos 2018 | 3.465 Okunma Kurban 21 Ağustos 2018 | 4.592 Okunma Kan emiciler 14 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Manevi kalkınma 07 Ağustos 2018 | 2.142 Okunma Papaz 31 Temmuz 2018 | 4.852 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar