Anadolu, hayat dolu

Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle ve insanıyla bir başkadır Anadolu. Her şehir ayrı bir güzellik saklar sinesinde. Her şehirde ayrı bir güzellik seyredersin. İnsanî ve İslamî değerleri...

Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle ve insanıyla bir başkadır Anadolu. Her şehir ayrı bir güzellik saklar sinesinde. Her şehirde ayrı bir güzellik seyredersin. İnsanî ve İslamî değerleri özümsemiş ve hayatına uyarlamış insanları ile sohbet etmek ayrı bir zevk verir insana. Büyük şehirlerde kaybolmaya yüz tutmuş birçok değeri yaşatır Anadolu.

Bu yıl ilki düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle açılışı yapılan “Bucak bu yıl çok kitap okuyacak” sloganıyla hayata geçirilen BEKAP projesi vesilesi ile davet üzere Burdur’un Bucak ilçesine gitmek nasip oldu. Her ne zaman Anadolu’ya gidecek olsam aynı neşe ve sevinci duyarım içimde. 

İlçede 7’den 70’e kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, eğitim, kültür ve sanat faaliyetleriyle birlikte, akademik başarıyı yükseltmek, değerler eğitiminde olumlu ve kalıcı davranışlar oluşturmak, sosyal, kültürel ve sanatsal yeteneklerin tespit edilerek geliştirilmesine büyük katkı sağlamak amacıyla başlatılan BEKAP projesi 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir için hazırlanmış “30 Kuş” şiirinin seslendirildiği video gösterisi ile başladı. Daha sonra BEKAP projesinin sunumu yapıldı.

Bucak, 43.000 merkez nüfusu ile Burdur’un güzel ilçelerinden biri. Bucak’ta 2 Bağımsız Anaokulu, 27 İlkokul, 21 Ortaokul ve 11 lise mevcuttur. İlçe kaymakamı Yalçın Sezgin aynı zamanda Belediye Başkan vekilliğini yürütmektedir. Eğitim ve kültüre çok önem verdiğini daha önce görev yaptığı yerlerde yürüttüğü projelerden biliyoruz. Vali, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı ve destek veren biz yazarlara Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından plaket verilmesi ve kurdele kesimi ile başlayan BEKAP projesi, 12 bin öğrencinin katılımı ile “Ödüllü Kitap Okuma Yarışması”, finalde dereceye giren anne babaların ödüllendirileceği “Aileler Kitap Okuma yarışması”, “Yazarlar Okullarda Etkinliği”, “Aile Seminerleri”, milli mücadele ve Çanakkale ruhunun gençlere yansımaları ile “Çanakkale’ye Bucak’tan Mektup Var” etkinliği, üniversite yerleşkeleri ve şehir merkezlerinde düzenlenecek “Şehir Konferansları”, “Sinema ve Tiyatro Günleri” ile yaklaşık beş ay sürecek. Eğitimevi organizasyonu ile yürütülen bu proje çok uzun soluklu bir proje olacak. Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek olan bu program, sadece kitap için değil, sadece öğrenciler için değil, topyekûn Bucak’lılar için kültürel bir faaliyet olacaktır. Tüm Bucaklıların katılımını sağlayacak bu proje İnşallah başarılı bir şekilde amacına ulaşarak tamamlanır ve bu örnek proje diğer ilçe ve illerimize de örnek olur.

Yeri gelmişken söylemek gerekir. Birçoğunun söylediğinin aksine kitap çeşitliliğinde dünyada ilk 10'dayız. Bu haliyle Türkiye kitabın az olduğu bir ülke değildir. 2017 yılı itibarıyla Türkiye'de elektronik barkotla 60 bin 335, diğerleriyle beraber 65 bin çeşit kitap basılmıştır. Sayı olarak belki çok dilediğimiz noktada değiliz ama kitap çeşitliliği bakımından dünyada ilk 10'da olan bir ülkeyiz. Daha fazla kitap okunmasını sağlayacak proje ve kampanyalara ihtiyacımız var. Bu projeler yaygınlaştıkça okuma oranımız da artacaktır.

BEKAP projesi ile Anadolu’nun şirin ilçesi olan Bucak’ta öğrenciler okudukları kitapların yazarlarıyla buluşacak ve onları tanıma imkânı bulacaklar. Bu vesile ile Bucak’ta yüzlerce öğrenci ile söyleşi yapma fırsatı yakaladık. Gözlerindeki ışıltıyı gördük. Geleceğimize olan güvenimiz arttı. Daha bir umutla döndük İstanbul’a. Bucak’ta bize mihmandarlık yapan öğretmenleri sevgi ve saygı ile anmadan geçemeyeceğim. Bize misafirperverliğin en güzel örneğini sundular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zaferlerle dolu bir ay: Ağustos 28 Ağustos 2018 | 3.464 Okunma Kurban 21 Ağustos 2018 | 4.591 Okunma Kan emiciler 14 Ağustos 2018 | 4.618 Okunma Manevi kalkınma 07 Ağustos 2018 | 2.141 Okunma Papaz 31 Temmuz 2018 | 4.850 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar