Siyasi oyunlar

Garip bir alandır siyaset. Onu ülkeye ve millete hizmet anlayışı ile yapanlar olduğu kadar koltuk ve menfaat uğruna yapanları da gördük bu ülkede. Her yeni gün yeni bir kimlikle karşımıza çıkanları, her...

Garip bir alandır siyaset. Onu ülkeye ve millete hizmet anlayışı ile yapanlar olduğu kadar koltuk ve menfaat uğruna yapanları da gördük bu ülkede. Her yeni gün yeni bir kimlikle karşımıza çıkanları, her yeni bir siyasi akımla yön değiştirenleri, her şarta göre kişiliğini değiştirenleri ve her ortamda olmayı başaranları gördük. Tarih siyasetçi çöplüğü ile doludur. Zaman ve şarta göre pozisyon belirleyenleri değil de millet ve memleket için çalışanları tarih ayrı bir sayfasında tutar. Tarihe ve zihinlere kazınanlar bu kişilerdir.

Ülkeler üzerinde emelleri olanlar çeşitli planlar kurar ve o planların işlemesi için o ülkelerde zeminler hazırlarlar. Yakın tarihte bunun birçok örneğini gördük. Yemen’de, Irak’ta, Suriye’de, Katar’da, orta doğunun tamamında bu oyunları ve akıbetlerini acı bir şekilde gözlemledik. Bütün bu oyunların sonunda hüsran yaşandı bu ülkelerde. Kan döküldü, insanlar öldürüldü, memleketler yakıldı ve bir tarih yok edildi bu coğrafyada. Çünkü bu senaryoları yazanlar, bu planları yapanlar, bu oyunları kurgulayanların zihin dünyasında insana değer yoktur. Herkesi ve her şeyi kirli emelleri uğruna harcamaktan beri kalmazlar. Maddiyatın ötesinde manevi bir dünyaları, ulvi değerleri ve ebedi âlem arzuları yoktur.

Aynı planları ülkemiz üzerinde oynayanlar son on beş yıla kadar başarılı oldular da. Yüz yıldız avuçlarının içinde sakladıkları Türkiye son on beş yıldır ele avuca sığmamaya başladı. Kurguladıkları tuzaklar ellerinde patlamaya, arzu ettikleri sonuçlar aleyhlerine dönmeye, planladıkları oyunlar bozulmaya başladı. Bu da onların iyice canını sıkmıyor değil. 2019 seçimleri için yeni oyunlar ve yeni tuzaklar planlarken ansızın Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı ve akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonucu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin onayı ile alınan erken seçim kararı bütün oyunları bozdu. Zaten uzun zamandır bu ülkede istedikleri gibi at koşturamayanlar iyice afallamaya başladı.

Milli menfaatlere saldırıyı gören Milliyetçi Hareket Partisi ve lideri Devlet Bahçeli safını ve duruşunu belirleyip Adalet ve Kalkınma Partisi ile yol arkadaşlığı yapmaya başladığı günden itibaren karşı cenahın oyun hamleleri bu birlikteliğin yıkılması ve seçimlerde mağlup olması üzerine kurgulanmaya başladı. Milli ve manevi değerler bir yana bırakıldı ve siyasi oyunlar başladı. Adalet ve Kalkınma Partisini ona yakın anlayıştaki partilerle, Milliyetçi Hareket partisini de yeni kurulan partilerle nasıl böleriz hesapları yapılmaya ve saldırı ve söylemler bunun üzerinden üretilmeye başladı. Hazineden yardım alabilmek için seçildiği partiden ayrılıp İyi partiye geçen vekillerin ve buna çanak tutan Cumhuriyet Halk Partisi ve liderinin bu hesabı millete nasıl vereceği meçhul. Tarihte çirkin örneklerini gördüğümüz bu siyasi ahlaksızlığın en son örneği yeni bir siyasi mühendislik oyunuyla tekrarlanıyor. İyi partiye stepne görevi üstlenen Cumhuriyet Halk Partisi Güneş Motel’in yeni versiyonunu sahneye koymuştur.

15 Temmuz sonrası FETÖ’ün TSK içindeki yapılanması, Suriye’de yapılanan terör örgütüne müdahale, batının tüm gücüyle bu bölgedeki terör örgütlerini beslemesi, şer odakların 2019 planları, ekonomideki değişim, sanayideki gelişme ve daha birçok sebep erken seçime götüren süreçte etkili oldu. Henüz seçim sathına girmeden Avrupa’dan “Sizi ülkemize sokmayız” sesleri yükselmeye başladı. Kanlarında Nazi izi kalmışlar şimdiden korkmaya ve çirkinleşmeye başladılar. Muhtemelen buna diğer batı ülkeleri de eklenecek. Daha dün bakanımıza çirkin hareketlerde bulunanların bundan sonra daha çirkinlerine kalkışmaları muhtemeldir. Bütün bunların yanında ülke içindeki siyasi oyunlar ise cabası. Her defasında millilikten dem vuranların nasıl bu oyunun bir parçası olduğu daha da netlik kazandı.

Bütün çaba Erdoğan sız bir Türkiye. Bunun için her türlü şer ittifak kurmaya namzet siyasilerden bu ülkeye ne fayda gelir ki. Millet bu oyunların farkında ve karşılığını bundan önceki 11 seçimde ortaya koyduğu gibi 24 Haziranda da tekrar edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zaferlerle dolu bir ay: Ağustos 28 Ağustos 2018 | 3.464 Okunma Kurban 21 Ağustos 2018 | 4.591 Okunma Kan emiciler 14 Ağustos 2018 | 4.618 Okunma Manevi kalkınma 07 Ağustos 2018 | 2.140 Okunma Papaz 31 Temmuz 2018 | 4.850 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar