İktidar için zayıflama rejimi

İktidar partisi aşırı kilolu. Bu yıllardır böyle.AKP’nin 7 Haziran seçimlerinden bir miktar zayıflamış olarak çıkması inanın ülkenin sıhhat ve muvazenesi için çok faydalı olacak....

İktidar partisi aşırı kilolu. Bu yıllardır böyle.
AKP’nin 7 Haziran seçimlerinden bir miktar zayıflamış olarak çıkması inanın ülkenin sıhhat ve muvazenesi için çok faydalı olacak. Ülke için iyi olan AKP için de iyidir.

AKP’nin fazla kilolarından kurtulması için en çok çalışması gereken ise kendisinden önce muhalefet.

CHP seçimlere asılır ve sandığa sahip çıkarsa,
HDP de barajı geçerse AKP hafifleyecek, ülkenin üzerindeki boğucu ağırlık azalacak. Daha rahat nefes almak mümkün olacak.
Bu konuda umutlanmamızı telkin eden müspet gelişmeler de oldu ve daha da olabilir.
Bunlardan biri CHP’deki ön seçimdi.
Geçen salı, Çağlayan Adliyesi’ndeki o meşum ve karanlık terör saldırısı düzenlenmiş olmasaydı CHP’deki ön seçimi konuşmaya devam ediyor olacaktık.
CHP hakkında uzun zamandır ilk kez olumlu bir gündem oluşmuştu ki terörizm bunu değiştirdi.
Olumlu bir gündemdi çünkü ön seçim birçoklarının korktuğu ve çekindiği o olumsuz sonucu doğurmamıştı. Parti tabanı 60 yaş üzeri erkeklerden oluşan bir aday listesi çıkarmadı ortaya; kadınlar ve gençleri kayıran, eski CHP’nin yüzlerini arkalara iten bir denge kurmayı tercih etti.
Muhtemeldir; parti içi demokrasinin ön seçimle işletilmesi sayesinde CHP’nin önemli handikaplarından biri olan örgütsel kapasite açığı seçim kampanyasında ve sandıkta daha az hissedilecektir. CHP örgütlerinin 1999’dan beri ilk kez ön seçimle belirledikleri adayları meclise göndermek için daha arzulu ve istekli kampanya yürüteceklerine dair bir beklenti var.
Diğer taraftan malumunuz 7 Nisan’da aday listeleri son şeklini alacak. Kritik bir iki gün var önümüzde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İdlib’de yüzleşmek 07 Eylül 2018 | 8.758 Okunma Osman Kavala’nın sakin mağduriyeti 31 Ağustos 2018 | 234 Okunma Yapay zekâ ABD’yle krizi çözer mi? 28 Ağustos 2018 | 5.977 Okunma Türkiye’nin tam teşekküllü krizi 17 Ağustos 2018 | 400 Okunma 24 Haziran’daki ‘uçan mürekkepli mühür’ palavrasını en çok kim yaydı 03 Ağustos 2018 | 10.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar