Hayırlı olsun…

Paris’teyim. Çok sevdiğim dostlarımın nikahına şahitlik yaptım. Şahit olduğum onca kötü şeyden sonra, bir mutluluk anına tanıklık etmek çok iyi geldi. Fırsat buldukça da bol bol haytalık...

Paris’teyim. Çok sevdiğim dostlarımın nikahına şahitlik yaptım. Şahit olduğum onca kötü şeyden sonra, bir mutluluk anına tanıklık etmek çok iyi geldi. Fırsat buldukça da bol bol haytalık yaptım. Severim Avrupa şehirlerinde sokaklarda kaybolmayı…

İşte o esnada, Türkiye’de de yeni kabine açıklanacak. Sosyal medyada ‘bakan totolar’ almış başını gitmiş. Adeta bir listeler savaşı yaşanıyor.

Aynı anda üç ayrı arkadaşımdan mesaj geldi. Yeni kabine listesini göndermişler. Madem bu kadar merak ediliyor, paylaşayım Twitter’dan dedim.

Malum ülkeyi beş yıl yönetecek Bakanlar Kurulu bu; başına da ‘vatana, millete hayırlı olsun’ ibaresini ekledim. Bir süre sonra açıklandı kabine, doğru listeydi verdiğim. Ve fakat hiç beklemediğim tepkiler gelmeye başladı. Vay efendim nasıl olur da ‘hayırlı olsun’ dermişim!

Kalemim sivridir; çok köşeli şeyler yazdım ve değişik tepkiler aldım; alışığım. Ama sıradan bir ‘hayırlı olsun’a gelen tepkiye, itiraf ediyorum şaşırdım. Bakın benim için en temel ilkelerin başında gelir halkın tercihi.

Bu asla bir ego meselesi falan değil, sadece ilke meselesi. Seçilenin kim olduğunun da önemi yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oylarıyla yönetime gelen bir hükümet varsa ve o hükümetin kabinesi açıklanıyorsa, bir ‘hayırlı olsun’ demek edep, adap meselesidir bana kalırsa.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzzet Çapa: 'Bütün bildiklerinizi unutun, oyun yeni başlıyor' diyor Black Mirror 29 Aralık 2018 | 555 Okunma Desene güzelim sen hiç yaşamamışsın… 22 Aralık 2018 | 467 Okunma İlk Türk Netflix dizimiz benim gözümde ilk bölümden sınıfı geçti. Darısı yenilerin başına... 15 Aralık 2018 | 308 Okunma Milenyum dejenerasyonundan kurtulmak mümkün mü? 04 Aralık 2018 | 4.252 Okunma Kalbimden yükselen ses, gözümden yaş olup akıyor… 01 Aralık 2018 | 3.930 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar