Türkiye’de her şey olabilirsiniz ama rezil olamazsınız...

Murathan Mungan’ındır başlıktaki söz ve bazen trajik, kimi zaman traji – komik meselelerde sıkça kullanılır. Çünkü hakikaten de çabuk unutan bir milletiz ve ortadaki mesele ne kadar vahim olursa olsun, birkaç...

Murathan Mungan’ındır başlıktaki söz ve bazen trajik, kimi zaman traji – komik meselelerde sıkça kullanılır. Çünkü hakikaten de çabuk unutan bir milletiz ve ortadaki mesele ne kadar vahim olursa olsun, birkaç gün, bilemedin birkaç hafta sonra unutulup, kapanır gider.

Bir de Can Baba’nın bir şiiri vardır rezillik üzerine…

‘Yalnızlığım benim sidikli kontesim
Ne kadar rezil olursak o kadar iyi…’

Mamafih bu şiirli girişi, şiirden bahsetmek için yazmadım. Gözlerimizin önünde acayip bu durum yaşanıyor. Üstelik bu defa taraflar evli; birinin eşinin karnı burnunda. İddialar, ithamlar ve en korkuncu kurşunlar havada uçuşuyor. Konuya dahil olmak da pek istemiyorum. Bu yüzden de isimlerini bile zikretmekten imtina ediyorum.

Fakat ellisini devirmiş bir adamım; ne zaman bundan daha dip bir mesele çıkmaz dediysem karşıma, hayat daha vahimini getirdi koydu önüme.

Dibin daha da dibi varmış, onu da yaşadık…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzzet Çapa: 'Bütün bildiklerinizi unutun, oyun yeni başlıyor' diyor Black Mirror 29 Aralık 2018 | 555 Okunma Desene güzelim sen hiç yaşamamışsın… 22 Aralık 2018 | 467 Okunma İlk Türk Netflix dizimiz benim gözümde ilk bölümden sınıfı geçti. Darısı yenilerin başına... 15 Aralık 2018 | 308 Okunma Milenyum dejenerasyonundan kurtulmak mümkün mü? 04 Aralık 2018 | 4.253 Okunma Kalbimden yükselen ses, gözümden yaş olup akıyor… 01 Aralık 2018 | 3.930 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar