Türkiye yine ayağına kurşun sıkar mı?

ABD’nin Suriye operasyonu fiyasko ile sonuçlandı. Libya gibi kısa sürede  sonuç alınacağı düşünülmüştü. Ama olmadı. ABD sert kayaya çarptı. Esad yönetimi 7 yıldır direniyor....

ABD’nin Suriye operasyonu fiyasko ile sonuçlandı. Libya gibi kısa sürede  sonuç alınacağı düşünülmüştü. Ama olmadı. ABD sert kayaya çarptı. Esad yönetimi 7 yıldır direniyor. Psikolojik üstünlük de cephe üstünlüğü de Esad yönetiminde.
Fırat’ın batısı teröristlerden önemli ölçüde temizlendi. Şimdi sırada İdlib var.
20-30 bin silahlı teröristten söz ediliyor. Çoğu Suriyeli değil. CIA’nın Rusya’dan, Çin’in Uygur bölgesinden, Afganistan’dan, Avrupa’dan, ... toplayıp Türkiye üzerinden Suriye’ye geçirdiği teröristler.
HASSAS HAMLELER
Suriye ordusu ve Rus askerleri İdlib’e operasyon için hazırlanıyor. Şehir üç tarafından kuşatılmış durumda. Teröristler şehir halkını kendilerine kalkan yapmaya çalışıyor. 
Esad yönetimi ise dikkatli. Doğu Guta’da, Dara’da, ... izlediği yöntemi burada da uygulamaya koyuyor.
Silah bırakıp teslim olanlara dokunmamak, halkı teröristlerden ayırmak, en az zayiatla sorunu çözmek.
TRAFİK HIZLANDI
Operasyon öncesi trafik hızlandı. Milli Savunma Bakanı Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Moskova’ya gitti. İran Dışişleri Bakanı Zarif sürpriz bir şekilde Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi.
Rusya Akdeniz’de 25 savaş gemisi ve 30 uçakla tatbikata hazırlanıyor.
Milli Savunma Bakanı Akar Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü. 7 Haziran’da Tahran’da Putin, Erdoğan, Ruhani zirvesi var. Yoğun trafik anlamlı.
ABD DEVREDE
ABD gelişmelerden rahatsız. Yeni hamleler peşinde. 1. Körfez Savaşı sonrası Irak’ın kuzeyinde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 79 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 338 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.379 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar