Türkiye, Rusya, İran, Irak trafiği

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKYB) bağımsızlık için halk oylaması kararı bölgeyi hareketlendirdi. Türkiye, Rusya, İran, Irak arasında hızlı bir trafik yaşanıyor. “2. İsrail”...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKYB) bağımsızlık için halk oylaması kararı bölgeyi hareketlendirdi. Türkiye, Rusya, İran, Irak arasında hızlı bir trafik yaşanıyor. “2. İsrail” trafiği.

İran Genelkurmay Başkanı 38 yıl sonra Ankara’ya geldi. Görüşme sonrasında Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aniden Bağdat’a gitti. Önceki gün de Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi Ankara’daydı.

PUTİN’LE İKİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün için Putin’le telefonla görüşeceğini bildirdi. Perşembe günü de birlikte yemek yiyeceklerini söyledi. Bir haftada iki görüşme. Dikkat çekici..!

Ana gündem Irak ve Suriye.

İRAN ZİYARETİ

Önümüzdeki günlerde Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar İran’a gidecek. Akar’ın arkasından Cumhurbaşkanı Erdoğan Tahran’ı ziyaret edecek. 4 Ekim’de yapılacak ziyaretin gündemi de aynı.

İlişkilerde “Genelkurmay Başkanlarının” öne çıkması anlamlı.

Bunlar bilinenler. Kamuoyuna açıklanmayan temaslar da bütün hızıyla sürüyor.

GERİ DÖNÜŞ YOK

Bu trafik, Suriye-Türkiye ilişkisi için de önemli. Suriye ile temasın taşları döşeniyor. Şu anda gerçekleşen dolaylı görüşmelerin, önümüzdeki dönemde doğrudan yapılacağı kaçınılmaz görünüyor. Peki AKP Avrasya ve bölge ülkeleriyle işbirliği yolundan dönebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 409 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.621 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar