Seçmene düşen acil görev!

Uzak Asya’da her an savaş çıkacak beklentisi vardı. Ama sular duruldu. Gerilim önemli ölçüde azaldı. Güney Kore ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti el sıkıştı. ABD’nin bölgedeki planları suya...

Uzak Asya’da her an savaş çıkacak beklentisi vardı. Ama sular duruldu. Gerilim önemli ölçüde azaldı. Güney Kore ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti el sıkıştı. ABD’nin bölgedeki planları suya düştü.

Bu noktaya gelinmesinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin tavrı ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin dik duruşu etkili oldu.

ORTADOĞU

Asya’da başarılı olamayan ABD yönünü yeniden bölgemize çevirdi. ABD Başkanı Trump İran’la imzaladığı nükleer anlaşmadan çekildi ve İran’ı tehdide başladı.

Bu arada ABD ve İsrail’i çıldırtacak bir gelişme yaşandı. Lübnan’da seçimler vardı. ABD ve İsrail’in istemediği bir sonuç ortaya çıktı. Hizbullah kazandı.

Bu günlerde ABD ve İsrail’in Suriye’deki saldırıları arttı. “Örtülü operasyonlara” hız verdiler. İsrail uçakları Lübnan’ın hava sahasını ihlal etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 201 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 559 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.160 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.548 Okunma Amerika’dan PKK’ya: Korkmayın 10 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar