Seçimden çok sonrası önemli

TÜRKİYE seçime kilitlenmiş durumda.Her adım 31 Mart için atılıyor.31 Mart sonuçları önemli. Ama 1 Nisan daha da önemli. 31 Mart’ta iktidar değişmeyecek. Erdoğan ve AKP ülkeyi yönetmeye devam edecek....

TÜRKİYE seçime kilitlenmiş durumda.Her adım 31 Mart için atılıyor.31 Mart sonuçları önemli. Ama 1 Nisan daha da önemli. 31 Mart’ta iktidar değişmeyecek. Erdoğan ve AKP ülkeyi yönetmeye devam edecek. Ancak seçim sonrası ekonominin durumu 82 milyonu etkileyecek.

GİDİŞAT İYİ DEĞİL!
Ekonomik veriler iyi değil. TÜİK rakamları bile kötü. Enflasyon yüzde 20’de. ‘Yoksulun enflasyonu’ yüzde 30’larda. Sanayide elektrik tüketimi düşüyor. Konut satışlarında gerileme sürüyor. Araba satışları azalıyor. Beyaz eşya satışları geriliyor. Mobilya sektöründe de durum aynı. Bütün sektörlerde kriz var. Büyümüyoruz, küçülüyoruz.

GEÇİCİ DEĞİL!
Bu durum geçici görünmüyor. Gelen tüm bilgiler olumsuz. Durgunluk ve yüksek enflasyon bir arada. Seçimden sonra daha net hissedilecek. 

KAYNAKLAR HEBA EDİLDİ
Eldeki kıt kaynaklar seçimler için savruldu. Önce 24 Haziran, şimdi de 31 Mart. Seçim ekonomisi tam gaz. İktidar, ülkenin bekasını değil, kendi bekasını esas aldı. Mevcut kaynaklar da heba edildi. Yüz milyarlarca liralık KGF kredileri de boşa gitti. Üretime değil, başka yerlere harcandı. Şu anda hata anlaşılsa da paralar uçtu. Belli bir bölümünün geri dönmeyeceği de ortada. İşsizler ordusu ise büyüyor. Resmi işsizlik yüzde 13,5. Geniş işsizlik oranı da yüzde 19,3.

İFLASLAR
Seçmen etkilenmesin diye iflaslar ertelendi. Ama sonuç değişmedi. Seçim sonrası iflaslarda patlama yaşanacağı konusunda herkes hemfikir. Uluslararası mafyalaşmış finans kuruluşları pusuda. Gözlerini elde kalan kamu mallarına dikmişler. “Varlık Fonu”ndaki kuruluşları istiyorlar. Türkiye’nin sıkışmışlığını kullanıyorlar. “Batan geminin malları” anlayışı hakim.

AVM’LER
AVM’lerin durumu yaşanan krizin göstergesi. Önce arka koridorlar boşalmıştı. Sonra sıra diğerlerine geldi. Birçok firma alanını küçülttü. Kiraların düşürülmesi de fayda etmedi. Çok sayıda AVM’de kriz yaşanıyor. Kapanan işyeri sayısı artıyor. Sürekli “indirim” yapılsa da cirolar düşüyor. Önümüzdeki dönem umut vermiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 412 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.623 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.163 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar