Rıza Sarraf’a niye şaşırdınız ki?

ABD’nin devlet olarak kullanacağı davaların açıldığı New York Eyalet Bölge Mahkemesinde yargılanan Rıza Sarraf’ın nerede olduğu merak ediliyordu. New York’un en pahalı lokantalarından Nobu’da bir...

ABD’nin devlet olarak kullanacağı davaların açıldığı New York Eyalet Bölge Mahkemesinde yargılanan Rıza Sarraf’ın nerede olduğu merak ediliyordu.
New York’un en pahalı lokantalarından Nobu’da bir kadınla suşi yerken görüntülendi. Sarraf ABD’de ve keyfi yerinde.
SÜRPRİZ DEĞİL
Gazetelerde Sarraf’ın fotoğrafını görenler şaşkın. Ama bizler hiç şaşırmadık. Sarraf’ın ABD’ye gitmesinden hemen sonra Aydınlık, “Sarraf FBI ile anlaştı”manşetini atmıştı. Tarabya’da CIA ve FBI’ın kullandığı bir “güvenli evde”yapılan pazarlıkların ardından her şeyi anlattığını, verilen güvenceyle ABD’ye gittiğini yazmıştık.
Gelişmeler aynen yazdığımız gibi oldu.
Sarraf Türkiye’yi sattı, kendini kurtardı.
Niye şaşırdınız ki..!
ERDOĞAN’A UYARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, AKP yöneticileri ilk başta Sarraf’a sahip çıktı. Aydınlık’ın manşetleri bile onları uyandırmadı. Sarraf’ın kendilerini sattığını anlayınca da saldırıya geçtiler.
İstihbarat, emniyet... hepsi ellerinde. Ama Sarraf’ın kendilerini sattığını bile zamanında anlayamadılar. FBI’ın kuşu uçurmasını önleyemediler.
Bunu niye hatırlatıyorum; 
Son günlerde birileri yine sahnede. Muhtemelen Erdoğan’a yine yanlış bilgiler veriyorlar. Geçmişte FETÖ’nün yazdığı senaryolara inanmanın bedeli ağır oldu. Benzer senaryolara karşı dikkatli olunmazsa sonu yine aynı olur.
DOSYA KAPANMIŞ DEĞİL
Diğer yandan Sarraf dosyası hâlâ kapanmış değil. Gizlilik kararı verilen konular beklemede. ABD’nin şantaj malzemesi. Bakalım önümüzdeki günlerde nelerle karşılaşacağız. Pentegon görevlisi Michael Rubin’in Twitlerine b...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 509 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 622 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar