Petrol boru hattı niye kapatılmıyor?

Barzani yönetiminin İsrail ve ABD desteğiyle gerçekleştirdiği “bağımsızlık referandumu” taşları yerinden oynattı. Herkes işin ciddiyetini gördü. İran, Irak, Türkiye aralarındaki...

Barzani yönetiminin İsrail ve ABD desteğiyle gerçekleştirdiği “bağımsızlık referandumu” taşları yerinden oynattı. Herkes işin ciddiyetini gördü. İran, Irak, Türkiye aralarındaki anlaşmazlıkları ikinci plana atarak bir araya geldi.

Rusya ve Çin de bu birlikteliğe destek verdi.

ASKERİ DAYANIŞMA

İran’dan sonra Irak’la da askeri buluşma sağlandı. Önce Irak Genelkurmay Başkanı Türkiye geldi. Arkasından Irak askerleri ile Türk askerleri Irak sınırında buluştu. Ortak tatbikat gerçekleştirildi. Birlik küçük, ama mesaj büyük.

Bölge ilişkileri doğru rotaya girmiş durumda.

SIRADA SURİYE VAR

Bölgede gerilim artıyor. Silahlar çekildi. Bir tarafta ABD, İsrail, KDP, KYB, PKK/PYD, diğer tarafta Türkiye, Rusya, İran, Irak Merkezi Yönetimi, Suriye. Çin ve Asya ülkeleri de bu cephede.

İran’la ve Irak’la iş tamam. Şimdi sırada Suriye ile de “askeri işbirliği” var. Başka yolu da yok!

İÇERDE VE DIŞARDA BİRLİK

Yaşadığımız olaylar hem içerde, hem dışarıda birlik sağladı. Komşularımızla omuz omuzayız. İçerde de durum aynı. Bir iki çatlak ses dışında iktidar, muhalefet bir arada. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye milli bir duruş sergiledi, parlamento da bu duruşun arkasında durdu” açıklaması önemli. Çözüm için “İran ve Irak’la birlikte hareket edilmesini” istemesi de doğru.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 152 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 338 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.379 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar