Ne oldu bize kalabalıkta yalnızlaştık!

Eskiden bayramlarda, doğumlarda, cenazelerde, ... insanlar birbirini ziyaret ederdi. Acısına, sevincine ortak olurdu. Şimdi SMS ile idare ediyoruz. Bir tuşa bastık mı yüzlerce kişinin bayramını kutlayıveriyoruz. ESKİDEN MEKTUP...

Eskiden bayramlarda, doğumlarda, cenazelerde, ... insanlar birbirini ziyaret ederdi. Acısına, sevincine ortak olurdu. Şimdi SMS ile idare ediyoruz. Bir tuşa bastık mı yüzlerce kişinin bayramını kutlayıveriyoruz.

ESKİDEN MEKTUP VARDI

Eskiden birbirimize mektup yazardık. Asker mektupları, öğrenci mektupları, sevgili mektupları, ... Özel mektup kağıtları bile üretilmişti. Kağıdın başına geçtik mi kendimizle baş başa kalırdık. Bütün içtenliğimizle duygularımızı aktarırdık.

Yazdıklarımızı beğenmeyince yırtar yeniden yazardık.

PTT’nin asıl işi mektup dağıtmaktı. Postacılar hayatımızda önemli bir yere sahipti. Herkes yolunu gözlerdi. İlkokulda, “Bak postacı geliyor, selam veriyor / Herkes ona bakıyor merak ediyor / Çok teşekkür ederim postacı sana / Pek sevinçli haberler getirdin bana...” diye şarkı bile öğrenmiştik.

Yatılı okulda nöbetçi öğrenci yüksek bir yere çıkıp gelen mektupları ad okuyarak dağıtırdı. Yüzlerce öğrenci anında toplanırdı. O manzaralar hâlâ gözümün önündedir.

MESAJLAŞMA

Mektubun yerini önce telefon aldı. Şu aralar onu da bıraktık. “Mesajlaşma” dönemi başladı. Bozuk bir Türkçe ile bir iki cümlelik notlarla haberleşir olduk.

Mektuplarda duygu vardı, SMS’lerde yok!

SOSYAL MEDYA

Bir de sosyal medya var. Etkili ama tehlikeli. Yazılanların doğruluğu 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 526 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.374 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.636 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar