McKinsey dönüşü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York’ta, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansında müjde gibi açıklamıştı. Konuşurken kendinden çok...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York’ta, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansında müjde gibi açıklamıştı.
Konuşurken kendinden çok emindi. “Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek” demişti.
BÜYÜK İŞ HALLETTİĞİNİ SANIYORDU 
Bakan Albayrak’ın gezisini izleyenler, “Bakan büyük bir iş başarmış edasında” bilgisi vermişlerdi. “Beni hafife almayın” tavrını anlatmışlardı.
Oysa ki durum çok vahimdi. McKinsey CIA ile de iş yapıyordu. Amerika’yı yakından tanıyanlar bu tür danışmanlık şirketlerinin nasıl çalıştığının tanığıdır. Elde edilen bilgi ve analizlerin bir şekilde CIA’ya da ulaşacağını iyi bilir.
Zaten Amerika’daki birçok danışmanlık kuruluşu ya  CIA tarafından kurulmuş, ya da CIA ile bağlantılıdır.
ABD için bu durum sır da değildir, normaldir.
BAKAN FARKINDA BİLE DEĞİL
Anlaşma ile16 bakanlığın tüm mahremi CIA ile de iş yapan McKinsey’e açılacaktı. Ama bakan Albayrak ortaya çıkan vahametin farkında bile değildi.
McKinsey ile anlaşmaya karşı çıkanları “cehalet, hatta vatana ihanetle” suçladı.
Kim bilir belki de kendini, “IMF’siz IMF” modelinin mucidi diye düşünmüştü.
OFSAYTA DÜŞENLER
Bakan Albayrak Erdoğan’ın damadıydı. McKinsey ile yapılan anlaşmadan Erdoğan’ın haberi olmaması düşünülemezdi.
Bu nedenle hemen safını belirleyenler oldu. CIA ile de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 320 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.377 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar