Kimler bakan olacak?

24 Haziran seçim sonuçları kesinleşti. Şimdi sıra yeni yönetimin belirlenmesinde. Ankara kulislerinde herkes “bakan toto”oynuyor.  Peki kimler bakan olacak? Bu sorunun yanıtını önümüzdeki dönemde izlenecek...

24 Haziran seçim sonuçları kesinleşti. Şimdi sıra yeni yönetimin belirlenmesinde. Ankara kulislerinde herkes “bakan toto”oynuyor. 
Peki kimler bakan olacak?
Bu sorunun yanıtını önümüzdeki dönemde izlenecek politika belirleyecek. Örneğin, Türkiye, Başbakan Binali Yıldırım’ın dediği gibi “borçlanarak büyüme” yanlışını sürdürecekse, ekonominin başına gelecek bakan bellidir. 
Uluslararası mafyalaşmış finans kuruluşları kimi isterse o bakan olacak demektir.
Ama Türkiye “üretim ekonomisi” geçecekse tercih farklı olacaktır.
BORÇ KAMÇI
AKP’de bu konuda bir tartışma yaşandığı anlaşılıyor. Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle, “günü kurtarma” politikasının sürdürüleceğinin işaretleri var. Bu nedenle yeni borç bulma çabaları öne çıkıyor.
Geçmişte rahmetli Demirel de benzer politikalar izlemişti. O dönemde dış borçlardan şikayet edenlere, “Borç yiğidin kamçısıdır” sözüyle karşılık vermişti.
Ama gelinen noktada, o kamçı atı koşturmuyor. Öldürüyor..!
DIŞİŞLERİ
Kritik bakanlıklardan biri de Dışişleri Bakanlığı. Dış politikanın başına atanacak isim de izlenecek politikaya göre belirlenecek. Türkiye ABD’nin baskılarına direnecekse Dışişleri Bakanı da buna uygun bir isim olacak.
Tersi bir anlayış yaşanırsa, uzlaşma arayışları öne çıkarsa, ona göre bir bakan atanacak.
BAKANLAR GÖSTERGE
Yani, Erdoğan’ın atayacağı bakanlar, önümüzdeki dönemde izlenecek politikaların da habercisi olacak. Bakanların kim olacağı bu anlamda önem kazanıyor.
Ama hemen şunu belirtelim;
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 221 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.179 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 604 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar