Kim ihanet ediyor?

Hükümetin, ekonomik krizden kurtulmak için CIA bağlantılı McKinsey’le anlaşmasına toplumun tüm kesimlerinden tepki geldi. Sadece muhalefet değil, AKP’ye oy veren seçmen de şaşkın. AKP’ye destek veren...

Hükümetin, ekonomik krizden kurtulmak için CIA bağlantılı McKinsey’le anlaşmasına toplumun tüm kesimlerinden tepki geldi.
Sadece muhalefet değil, AKP’ye oy veren seçmen de şaşkın.
AKP’ye destek veren bazı yazarlar da anlaşmanın derhal iptal edilmesini istediler.
Meclis’te AKP milletvekilleri ile konuşuyoruz. Ne yanıt vereceklerini bilemiyorlar. Seçim öncesinde Reis’ten duyduklarını tekrarlamışlar ve  “Kriz mıriz yok. Spekülasyon yapılıyor, arkasında da ABD var” demişlerdi. 
Şimdi ortada kalmış durumdalar. Daha çok da ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar.
ERDOĞAN’IN SABRI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da durumdan pek memnun olmadığı konuşuluyor. Faizlerin 6,25 puan artırılmasından sonra yaptığı, “Şu an sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar” sözlerine vurgu yapılıyor.
Belli ki Erdoğan sıcak para için faize de McKinsey’e de ikna(!) edilmiş.
AKP’liler, “ip her an kopabilir” görüşünde.  
BAKANIN GERİLİMİ
McKinsey ile yapılan anlaşmaya tepkiler Bakan Albayrak’ı çok germiş durumda. Çarşamba günü tartışma yaratacak bir ifade kullandı. “Ortadaki spekülatif söylemler cehaletten değilse ihanettendir” dedi.
Kontrolsüz bir şekilde saldırıya geçti.
KRALDAN ÇOK KRALCILAR
Bu açıklama sonrası durumdan vazife çıkaranlar oldu. Bazı yandaş gazeteler bakanın “ihanet” açıklamasını manşetine taşıdı.
Kısa süre önce attıkları “Dolardaki yükselişin arkasında ABD’nin olduğunu” anlatan manşetlerini bile unutarak, “McKinsey hamlesi kriz lobisini kızdırdı”, “Niye bu kadar telaşlandınız” diye ortaya &c...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.322 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 562 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.549 Okunma Amerika’dan PKK’ya: Korkmayın 10 Nisan 2024 | 1.059 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar