İttifakta sıkıntı

AKP: MHP’nin talepleri aşırı. MHP: Hiçbir talebimiz yerine getirilmiyor. AKP-MHP arasındaki ittifakla ilgili açıklamalar olumlu. Erdoğan Türkeş’in mezarına bile gitti. Ama bu “her şey iyi gidiyor”...

AKP: MHP’nin talepleri aşırı.
MHP: Hiçbir talebimiz yerine getirilmiyor.
AKP-MHP arasındaki ittifakla ilgili açıklamalar olumlu. Erdoğan Türkeş’in mezarına bile gitti. Ama bu “her şey iyi gidiyor” anlamına gelmiyor.
AKP’den ve MHP’den farklı sesler duyuluyor.
AKP’li bakan ve yöneticilerle belediye başkanları MHP’nin taleplerinden şikayetçi. “Başımıza bir de MHP çıktı” havasındalar. Konu artık Meclis kulislerinde bile dillendirilir oldu.
Erdoğan talimat verse de AKP’li işadamları “pastaya başkalarının ortak olmak istemesinden” pek memnun değil.

BİZİ KANDIRIYORLAR

MHP’de de durum aynı. 16 Nisan Referandumunu hatırlatıp AKP’nin vefasızlık içinde olduğunu vurguluyorlar. Geçtiğimiz günlerde Bahçeli’yle çok yakın çalışan bir grup MHP’li ile karşılaştım.
Biraz sohbet ettikten sonra konu AKP ile ittifaka geldi. Tepkililer. “Hiçbir isteğimiz  yerine getirilmiyor” diye söze başladılar. “Böyle giderse ip bir yerde kopar” diye devam ettiler.
İçlerinden biri “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl’e kadro için isim verdik. Bir tanesini bile yerine getirmedi. Bizi sürekli oyalıyorlar, kandırıyorlar” diye sert eleştirilerde bulundu.
Bahçeli’nin en yakın çevresi bile bunları söylüyorsa artık gerisini siz düşünün.

TEHDİT

MHP’liler AKP’li bakan ve yöneticileri, “isteklerimizi yerine getirmezseniz taban başka partiye kayar. Kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz” diye tehdit ediyor. Kulağımıza gelen bilgileri MHP’lilere sordum, “Doğru değil mi?” diye karşılık v...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 67 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.106 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 346 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar