İngiltere’nin adayı Gül!

Herkes cumhurbaşkanlığına kilitlenmiş durumda. Bütün hesaplar buna göre yapılıyor. Sade içeride değil dışarıda da durum aynı. ABD, İngiltere, İsrail üçlüsü de...

Herkes cumhurbaşkanlığına kilitlenmiş durumda. Bütün hesaplar buna göre yapılıyor. Sade içeride değil dışarıda da durum aynı. ABD, İngiltere, İsrail üçlüsü de Cumhurbaşkanlığı seçimi için kolları sıvamış durumda.

Yemek İngiltere’de pişiriliyor. Şu aralar Türkiye’de saha çalışması yapıyorlar. Kendilerine yakın birini seçtirmek için fazla mesaideler. Ankara ve İstanbul’da çok sayıda “dar toplantı” yapmışlar.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için karargah bile kurulmuş.

İNGİLTERE’İN ADAYI

Geçen günlerde Ankara’da derin kulislere hakim bir tanıdığım aradı. “Yüz yüze konuşalım” dedi. Buluştuk. Sonra da “Şimdi sen benim anlatacaklarımı merak ediyorsun. Lafı fazla uzatmayayım” diyerek duyduklarını sıraladı:

“İngiltere Cumhurbaşkanı adayını belirledi: Abdullah Gül! Amerika itiraz etmiş. ‘Risk almaz, cumhurbaşkanlığını tepside ister’ demiş. İkna etmişler. Tereddüt gösterseler de tamam demişler.”

MUHALEFET İKNA EDİLDİ

“Gül’ü desteklemeleri için muhalefetle de temas kurulmuş. Bakmayın siz adaylıklarını açıklamalarına. CHP yönetimi de Meral Akşener’in kuracağı parti de Gül’e destek verecekmiş. İngilizlerle çalışan bir Amerikalı (Eskiden önemli görevlerde bulunmuş biri) CHP’lilerle de Akşener ekibi ile de görüşmüş.

2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmelettin İhsanoğlu ismini CHP ve MHP’ye kabul ettiren de onlardı. Şimdi yine sahnedeler. Bu kez işi sıkı tutuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 252 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.174 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 352 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar