İktidar muhalefet birlikte yapıyor!

Cumhuriyet devriminin ilkelerinden biri. Türkiye Cumhuriyetinin temelini onunla attık. 1930 krizini onunla aştık. Dünyanın en yüksek büyümesini onunla gerçekleştirdik. Türk özel sektörü de onun sayesinde serpildi. Devlet...

Dünyanın en yüksek büyümesini onunla gerçekleştirdik. Türk özel sektörü de onun sayesinde serpildi. Devlet üretti, özel sektöre uygun fiyatla verdi. Otomotiv, beyaz eşya, ... sektörleri bu sayede gelişti. Asilçelik’in öyküsü bile tipik bir “devletçilik” tarihi.

12 EYLÜL SONRASI

12 Eylül sonrası tukaka edildi. Özal’la birlikte saldırı kampanyası başlatıldı. Arkasından gelenler de aynı yolu tuttu. Devletin yaptığı her şey kötüydü. Devlet bez mi yapar, ayakkabı mı üretirdi. Sümerbank, Et Balık Kurumu kapatılmalıydı. Etibank da neydi? Çimento fabrikaları, gübre fabrikaları, ... hepsi zarara sokuldu. Hazine geri çekildi. Devletin fabrikaları özel bankalara yönlendirildi. Yüksek faiz altında boğduruldu.

BEDELİ AĞIR OLDU

O günlerde itiraz edenler olmadı mı? Oldu. “1930’ların kafasında” olmakla eleştirildiler. “Türkiye’nin önünü tıkamakla” suçlandılar. Ama bedeli ağır oldu. Sadece Et Balık Kurumu bile ders.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 228 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.174 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 352 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar