HDP’de ne oluyor?

“Açılım” sürecinde HDP’nin havası yerindeydi. Hükümetle ilişkiler iyiydi. Hatta hükümet ortağı gibiydiler. Bakanlarla sık sık bir araya geliyorlardı. Toplantılarda bacak bacak üstünde...

“Açılım” sürecinde HDP’nin havası yerindeydi. Hükümetle ilişkiler iyiydi. Hatta hükümet ortağı gibiydiler. Bakanlarla sık sık bir araya geliyorlardı. Toplantılarda bacak bacak üstünde atıyorlardı. Kebap partileri yapıyorlardı.

Meclis’te yürüyüşleri bile değişmişti. Etrafa küçümseyen bir edayla bakıyorlardı. Burunlarından kıl aldırmıyorlardı.

PEŞ PEŞE DARBELER

Ama bir anda işler tersine döndü. “Açılım”süreci bitti. “Müzakere”değil, “mücadele”dönemine geçildi. ABD’nin “Durmak yok, yola devam”talimatıyla başlatılan şehir savaşı yenilgiyle sonuçlandı.

BARZANİ REFERANDUMU

PKK’nın kalkışması fiyasko ile sonuçlanınca, Irak’ta “Bağımsız Kürdistan”hamlesi geldi. Barzani tüm uyarılara rağmen halk oylamasını yaptı. Ama sonrası tam bir felakete dönüştü. Bölge ülkeleri bir araya gelerek harekete geçti. 1. Körfez Savaşı sonrasında elde edilen tüm kazanımlar(!) heba oldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi memurların maaşlarını bile ödeyemez hale geldi. Halk Barzani’nin partisinin bürolarını yağmalamaya başladı.

HALK UZAKLAŞTI

Yaşanan gelişmelerin HDP’yi etkilememesi de düşünülemezdi. Öyle de oldu. Bölgede psikolojik üstünlüğü tamamen kaybetti. Örgüt uzun süredir içe dönmüş durumda.

Halk HDP’den uzaklaştı. Şu anda baraj sorunu var. Bunu HDP’liler de tespit ediyor. “HDP’den ayrıldılar, ama başka bir yere gitmediler, yeniden kazanabiliriz” diyerek teselli buluyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 509 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 622 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar