FETÖ borsası!

Türkiye günlerdir “FETÖ borsası” ile çalkalanıyor. İddianın sahipleri bizzat AKP’liler. Uzun süredir dost sohbetlerinde konuşulanlar şimdi açıkça dillendiriliyor. AKP Milletvekili Şamil...

Türkiye günlerdir “FETÖ borsası” ile çalkalanıyor. İddianın sahipleri bizzat AKP’liler. Uzun süredir dost sohbetlerinde konuşulanlar şimdi açıkça dillendiriliyor. AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın söyledikleri bir anlamda “malumun ilanı.”

KİM BUNLAR?

Aydınlık olarak bu konuya zamanında dikkat çektik. FETÖ soruşturmaları ile ilgili uyarılarımızı yaptık. Kırıkkale, Kayseri, Urfa, Gaziantep, ... gibi illerde yaşananları uygun bir dille anlatmaya çalıştık.
Soruşturmalara zarar vermek istemediğimiz için çok hassas davrandık.

BYLOCK RÜŞVETLERİ

Bazı illerde işadamlarına yönelik “Bylock” tehditleri ve  “Bylock listelerinden çıkarılma” pazarlığı yapanlar olduğunu, varlık durumlarına göre  fiyat belirlendiğini aktardık.

AKP BU İŞİN NE KADAR İÇİNDE

Bazı AKP yöneticilerinin bu işin içinde  bulunduğunu, “içerden adam çıkarma” ekiplerinin kurulduğunu yazdık, çizdik. AKP’lilerin bu tavrının FETÖ soruşturmalarını sulandırdığını, FETÖ ile mücadeleye zarar verdiğini, acil müdahaleye ihtiyaç duyulduğunu bildirdik.

SİYASİ AYAK PAS GEÇİLİNCE

Ama kimseye dinletemedik. Şimdi cerahat patladı. Bizzat AKP milletvekilleri yaşananlara isyan etti. Şamil Tayyar bu konuda AKP tabanının sözcüsü oldu.
AKP’lilere ortaya çıkan durumu sordum. Genelde tepki var. Eleştirileri özetle şöyle:
-Parti içinde yanlış yapanlar var.
-FETÖ zaman kazanmaya çalışıyor.
-Erdoğan dışında FETÖ’ye karşı kararlı duran yok.
-Cumhurbaşkanına verilen bilgilerden kuşkulu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 410 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.622 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar