Ertuğrul Özkök yanılıyor!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök cuma günkü yazısında, “Yeni Ekonomi Paketi” ile Enis Berberoğlu’nun serbest bırakılmasının aynı güne rastlamasına dikkat çekmiş. “Reform paketinin...

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök cuma günkü yazısında, “Yeni Ekonomi Paketi” ile Enis Berberoğlu’nun serbest bırakılmasının aynı güne rastlamasına dikkat çekmiş. “Reform paketinin en önemli maddesi Enis’in bırakılması” tespitinde bulunmuş.
Sonra da “24 Ocak Kararları”na ve 2001 krizi sonrası gündeme gelen “Derviş reformları”na (!) vurgu yapmış. Paketlerle demokrasi arasında bağ kurmuş.
24 OCAK KARARLARI
Özkök yazısında, “24 Ocak Kararları”nın mimarı Turgut Özal’ı övüyor. “Türkiye Cumhuriyet tarihinin en devrimci insanlarından biri” diyor.
24 Ocak Kararlarının maddelerini uluslararası mafyalaşmış finans kuruluşları yazdı. Kararlar ancak diktatörlükle uygulanabilirdi. Öyle de oldu. 12 Eylül Darbesinin asıl lideri ABD Büyükelçisi ile Çankaya Köşkünde mutfakta ev kıyafeti ile sandviç yiyecek kadar samimi olan Özal’dı.
Evren ise darbenin “güvenlik amiri” idi.
KEMAL DERVİŞ
Özkök’ün  verdiği ikinci örnek de Kemal Derviş. Onu  Türk hazinesinin başına atayanlar aynıydı. Uluslararası mafyalaşmış finans kuruluşları. Diğer bir deyişle Amerika.
Derviş sonrası yaşananlar da malum.
“15 günde 15 yasa” diyerek Türkiye’nin altı oyuldu. 
“Doğrudan gelir desteği” projesiyle tarımı çökertildi.
Kamu mallarının tamamının satışının önü açıldı.
Irak işgali öncesinde Ecevit Hükümeti dağıtıldı
Amerikan askerlerinin sağ salim evlerine dönmesi için dua eden AKP’nin önü açıldı.
PARLAK DÖNEM
Özkök, 24 Ocak ve 12 Eyl&u...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 412 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.625 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.163 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar