Erdoğan’dan Davutoğlu hamlesi

AKP’de seçim mesaisi sürüyor. “Seçim ekonomisi” tam gaz devrede. Geniş toplum kesimlerini ilgilendiren, toplu oy getirecek kararlar alınıyor. Ekonomi bürokrasisi, “Uzun süre devam ettiremeyiz, kaynak yok” dese de...

AKP’de seçim mesaisi sürüyor. “Seçim ekonomisi” tam gaz devrede. Geniş toplum kesimlerini ilgilendiren, toplu oy getirecek kararlar alınıyor. Ekonomi bürokrasisi, “Uzun süre devam ettiremeyiz, kaynak yok” dese de dinleyen yok.
“6 ay idare edin, sonrasını düşünürüz” havası var.

GÜL CEPHESİ DAĞITILIYOR

Bu gelişmelerle eşzamanlı olarak “Gül cephesini dağıtma operasyonu” başladı. Adı Abdullah Gül’le anılan Ahmet Davutoğlu üzerinde çalışıldığı anlaşılıyor. Erdoğan, “İstifa et” talimatıyla başbakanlıktan aldığı Davutoğlu’nu önce Beştepe’de ağırladı. Ne kadarı bekleme süresi bilmiyorum ama 3 saat orada kaldı.
Salı günü bir adım daha ileri gitti. AKP Meclis Grup Toplantısı salonunda bir yanına Başbakan Binali Yıldırım’ı, diğer yanına Ahmet Davutoğlu’nu aldı.

DAVUTOĞLU’NU KOPARDI MI?

Erdoğan’ın Davutoğlu’na bu ilgisi “Gül ekibini dağıtma hamlesi” olarak algılandı. “Erdoğan Davutoğlu’nu kopardı” şeklinde değerlendirildi.
Abdullah Gül’e yakın çevrelerin yorumları da benzer.  Davutoğlu için farklı ifadeler kullanılmaya başlandı. “Tehditlere boyun eğdi” diyenler bile var.

İYİ OLMADI

Salı günü verilen fotoğraf AKP’de pek hoş karşılanmadı. Grupta homurtu hiç eksik olmadı. Herkes birbirinin kulağına bir şeyler fısıldadı.
“İade-i itibar”ın(!) zamanlaması da garip oldu. 2011 yılında ve sonrasındaki Suriye politikasının mimarı olan Davutoğlu’nun Afrin’e yönelik harekat sırasında öne çıkarılması birçok kişide acı bir gülümsemeye yol açtı.
M...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 306 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 530 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.376 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar