Ekonomimiz kime emanet?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak müjdeyi verdi. Ekonomik krizden kurtulmak için Amerikan şirketi  danışmanlık yapacak. Yeni Ekonomik Programı (YEP) çerçevesinde kurulan ve 16 bakanlığın temsil edildiği...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak müjdeyi verdi. Ekonomik krizden kurtulmak için Amerikan şirketi  danışmanlık yapacak.
Yeni Ekonomik Programı (YEP) çerçevesinde kurulan ve 16 bakanlığın temsil edildiği “Maliyet ve Dönüşüm Ofisi” Amerikalı McKinsey’e emanet. 
Sadece o mu?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da McKinsey’in Amerikalı rakibi The Boston Consulting Group’la (BCG) çalıştığı konuşuluyor.
Böyle giderse ekonomi yönetimi de süper lig takımlarına dönecek. Yerliler değil, yabancılar öne çıkacak.
KİM BU MCKİNSEY
Bakan Albayrak’ın açıklaması sonrası Amerikalı McKinsey hakkında neredeyse “bilgi yağmuru” başladı. Eski defterleri bir bir ortaya döküldü.
CIA ile bağlantıları, bazı ülkelerde yapılan darbelerdeki rolü, İsrail’le ilişkileri, daha önce danışmanlık yaptığı şirketler, bu şirketlerin son  durumu, ...
Geçmişi de bugünü de pek parlak görünmüyor.
BBG EVİ GİBİ...
Şimdi ekonomimizin bütün sırları CIA ile ilişkisi bulunan bu şirketin önüne konacak. Devletin kurumları ABD’li şirket  açısından BBG evi gibi olacak.
Sonra da “Durum bu, bizi kurtarın” denecek.
ÜSTE PARA VERECEĞİZ
Elde ettikleri mahrem bilgilerin bir nüshasının CIA’ya, bir nüshasının Beyaz Saray’a, bir nüshasının Pentagon’a, ... gitmeyeceğini kim garanti edebilir.
Amerika gibi Türkiye’yi hedefine koymuş bir ülke, bu bilgileri elde etmek için milyonlarca doları gözünü kırpmadan verir. Ama biz bu bilgileri gönüllü sunuyoruz. Bu da yetmezmiş gibi üste para veriyoruz. 
Yaşadığımız d...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 252 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.174 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 352 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar