Ekonomide gecikmenin maliyeti

Ekonomi dikiş tutmuyor. O kadar kırılgan ki en ufak bir dış operasyon bile ortalığı yangın yerine çevirebiliyor. Sabah erken saatlerde Asya piyasalarında küçük miktardaki paralarla yapılan müdahaleler bile...

Ekonomi dikiş tutmuyor. O kadar kırılgan ki en ufak bir dış operasyon bile ortalığı yangın yerine çevirebiliyor. Sabah erken saatlerde Asya piyasalarında küçük miktardaki paralarla yapılan müdahaleler bile ortalığı karıştırabiliyor.
Döviz kurları tutulabilmiş değil. Herkesin gözü piyasalardaki kırmızı ve yeşil oklarda. Sanayici üretim için yapacağı ithalatı hesaplıyor. Çiftçi ithal gübre, ilaç, tohum, ... derdinde.
ATILACAK ADIMLAR
Ekonomide atılması gereken adımlar olduğu konusunda herkes hemfikir. Ama hükümet krizin pek farkında değil gibi. Erdoğan son günlerde “yapısal sorunlara” vurgu yapmaya başlasa da hükümet üyeleri sorunları halının altına süpürme derdinde.
Hâlâ “kriz yok” diyenler var. Krizin suni olduğunu iddia ediyorlar.
TEŞHİS ÇÖZÜMÜN YARISI
Doktorlar teşhisin tedavinin yarısı olduğunu söyler. Ekonomi için de aynı. Teşhis doğru konulursa, çözümün önü açılır.
“Kriz yok” anlayışıyla, krize çözüm getirmek pek mümkün görünmüyor.
Kriz yoksa halktan ne için tasarruf istenecek? 
30 AĞUSTOS
Geçtiğimiz günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladık. Atatürk Kurtuluş Savaşını başlatırken, önce iç cepheyi birleştirmişti.
AKP de yaşananlar için “2. Kurtuluş Savaşı” diyor. Ama Atatürk’ü örnek almıyor. Gereğini yapmıyor. Tam tersine iç cepheyi bölecek adımlar atıyor.
Eğitimde “İmam-Hatip”, ekonomide “yandaş”, siyasette “yüzde 50’yi kemikleştirme”, ... politikalarına devam ediyor.
FATURA YÜKSELİYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.289 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 562 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.549 Okunma Amerika’dan PKK’ya: Korkmayın 10 Nisan 2024 | 1.058 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar