Devlet idaresi dökülüyor

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne yaşananlar vahim bir hal almaya başladı. İlk yıllarda temkinli davranılıyordu. Ama zamanla işler değişti. Özgüven patlaması yaşandı. Cehaletin...


AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne yaşananlar vahim bir hal almaya başladı. İlk yıllarda temkinli davranılıyordu.
Ama zamanla işler değişti.
Özgüven patlaması yaşandı.
Cehaletin özgüveni.
Atamalarda kıdem, liyakat, bilgi, birikim, ... rafa kalktı. “Alnı secdeye gelenler” politikası öne çıktı.Sonrası malum!
DEMİRYOLLARI
En tipik olanı demiryolları.
Yıllar önce İstanbul’da The Ritz Carlton otelde bir toplantıya katılmıştım. Toplantı öncesinde kahve içerken biri yanındakilere hararetli hararetli bir şeyler anlatıyordu. Kulak kabarttım. Duyduklarım beni dehşete düşürmüştü.
Adam hızlı trenden söz ediyordu. Başarılı bir iş yaptıklarından çok emindi. “Bu iş o kadar zor bir şey değil. Rayları tamir ettik, bastık gaza, iş tamam” diyordu.
Kim olduğunu merak ettim. TCDD Genel Müdür Yardımcısıymış.
Bu olaydan yanılmıyorsam iki hafta sonra Pamukova’da hızlı tren kazası yaşandı. Rayları tamir edip gaza basmanın bedeli ağır oldu: 
41 kişi öldü, 90 kişi yaralandı.
SORUMLULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Peki sorumluların hesap verdi mi?
Tepkiler büyüyünce TCDD Genel Müdürü Süleyman Pehlivan geçici olarak dinlenmeye(!) alındı. Tepkiler dinince, olay unutulmaya başlayınca yeniden göreve döndü.
Sonra terfi etti. Şu anda AKP  milletvekili.Kaza dosyası ise buhar oldu.
YAĞMUR YAĞDI KAZA OLDU
Demiryollarında kazaların arkası kesilmedi. 
Bu yıl temmuz ayında Çorlu’da yaşanan kazada da 25 kişi öldü, 318 kişi yaralandı.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan kazaya gerekçe olarak aşırı yağışları gösterdi. “M...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.091 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 596 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 711 Okunma Rusya’da muhalefet de milli 22 Mart 2024 | 190 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar