Davutoğlu ne iş! Reis çok mu zorda?

Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım ve eski Başbakan Davutoğlu ile verdiği fotoğraf konuşuluyor. Fotoğraf, AKP’de ciddi tartışma yaratmış durumda. Giderek de büyüyor. Başbakan Binali...

Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım ve eski Başbakan Davutoğlu ile verdiği fotoğraf konuşuluyor. Fotoğraf, AKP’de ciddi tartışma yaratmış durumda. Giderek de büyüyor.
Başbakan Binali Yıldırım’ın yakın çevresi fotoğraftan pek memnun olmadı. Malum, halef selef!
Eski defterleri karıştıranlar var. Erdoğan’ın Davutoğlu’na yönelik sözleri, Davutoğlu’nun aday olmadığı kongredeki konuşması hatırlatılıyor. Davutoğlu’nun yakın çevresine, Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’la ilgili söyledikleri aktarılıyor.

PAÇAYI KURTARDI MI?

Davutoğlu fotoğrafta eğreti dursa da çocuk gibi sevindiği belli. Yeniden sahaya dönebileceğini düşünüyor. Etrafındakiler de “paçayı kurtardık” havasında.
Ama kesin bir şey söylemek için erken. Hükümet içinde zaten ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. “Zoraki birliktelik” ne zamana kadar devam edecek belli değil. Şimdi yaşanan krize bir de Davutoğlu eklenmiş durumda.
Bitmiş bir tartışmanın yeniden alevlenmesi endişesi var.

KİM BU DAVUTOĞLU?

Davutoğlu yeniden fotoğrafa girince eski günler film şeridi gibi gözümün önünden geçti. OdaTV’den Müyesser Yıldız da bazı hatırlatmalar yapmış. İşte o film şeridinden kısacık bir Davutoğlu portresi:
* “Açılım” sürecinin aktörlerinden.
* 2013’te Diyarbakır’da “Ulus devletle hesaplaşma vakti geldi” diyen kişi.
* “Bölgenin restorasyonunda PKK’yla yürütülen sürecin etkili olacağını” söyleyen isim.
* HDP Eş Başkanı Demirtaş’ı Başbakanlık’ta ağırlayan siyasetçi.
* Türkiye’nin yaşadığı “stratejik çukur”un mimarı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 704 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 652 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar