Davutoğlu fotoğrafa ABD için mi girdi?

Ahmet Davutoğlu yeniden gündemde. Erdoğan’ın, AKP grup toplantısında niye yanına oturttuğu sorusuna yanıt aranıyor. Birlikte fotoğraf çektirmesinin mesajı tartışılıyor. Yaşanan sürprizin...

Ahmet Davutoğlu yeniden gündemde. Erdoğan’ın, AKP grup toplantısında niye yanına oturttuğu sorusuna yanıt aranıyor. Birlikte fotoğraf çektirmesinin mesajı tartışılıyor.
Yaşanan sürprizin şifreleri çözülmeye çalışılıyor.
Erdoğan’ın hamlesinin bir amacının “Gül ekibini dağıtmak” olduğu malum. Ama kulislerde bir başka hesap daha konuşulmaya başlandı.
ABD ile ilişkiler.

KAYGI NE?

Seçim öncesinde ABD’den gelebilecek saldırıları bertaraf etmek için Davutoğlu’nu yanına çektiği iddiası dillendiriliyor. ABD New York Eyalet Güney Bölge Mahkemesi’nde yeni açılan ve hazırlıkları yapılan davalardan kaygı duyulduğu ifade ediliyor.
“Davutoğlu kim adına fotoğrafa girdi?”  diye soranlar da var.

NEDEN DAVUTOĞLU?

AKP’de hemen hemen herkes Ortadoğu’da yaşananlar nedeniyle Davutoğlu’nu suçluyor. Suriye’de olanlardan da o sorumlu tutuluyor.
Hatta daha ileri gidenler de var. ABD merkezli olarak Erdoğan’a yönelik komplolar hatırlatılıyor. Erdoğan’ın 1 Kasım seçimlerinde yüksek oy almasına rağmen üzerini çizip istifa ettirdiği vurgulanıyor.
Peki, aradan geçen sürede ne oldu? Davutoğlu’nun özelliği ne?

DAVUTOĞLU’NUN SIRRI

ABD dış politikasında belirleyici dergilerden Foreign Policy’in Davutoğlu ile ilgili değerlendirmesi ilginç. Davutoğlu, AKP Genel Başkanlığından ve Başbakanlıktan alınınca 5 Mayıs 2016 tarihinde, “ABD, Ankara’daki adamını kaybetti” diye yazdı. Sonra da şu ifadeleri kullandı:
“Başbakan Davutoğlu, ... Washington’un kapalı kapılar ardındaki müttefikiydi. Şimdi ne olacak? Davutoğlu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 188 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.173 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 598 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar