CHP’nin kıblesi! AKP’nin attıkları, CHP’nin gözdesi!

Bir zamanlar Haşim Kılıç vardı. Dünyada örneği yoktu. Hukukçu değildi. İktisat fakültesi mezunuydu. Ama yıllarca Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yaptı. AKP’yle ilişkisi çok...

Bir zamanlar Haşim Kılıç vardı. Dünyada örneği yoktu. Hukukçu değildi. İktisat fakültesi mezunuydu. Ama yıllarca Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yaptı. AKP’yle ilişkisi çok tartışıldı. Devlet hiyerarşisi dışında samimiyetleri vardı.

Açılan davalarda hep AKP’den yana oy kullandı. CHP’liler kendisine sert eleştiriler yöneltti.

Gün geldi Erdoğan’la arası açıldı. Birdenbire CHP’nin gözdesi oldu. Kılıçdaroğlu konuşmalarında ondan alıntılar yapmaya başladı. Neredeyse “hukuk dehası” ilan edilecekti.

FETÖ VE PKK

FETÖ, AKP’yle birlikteydi. CHP’yle de temasları vardı. Partiye sızmayı başarmışlardı. Ama esas tercihleri iktidardı. FETÖ iktidarın tamamını isteyince araları açıldı. AKP dışlayınca CHP sahiplenir oldu.

PKK da aynı. “Açılım” sürecinde AKP ile PKK arasında su sızmıyordu. Ama Türkiye bunu kabul edemezdi. Sonunda çöpe atıldı. AKP PKK ilişkileri bozulunca, CHP-PKK/HDP işbirliği öne çıktı.

FETÖ ve PKK/HDP’liler hapse atıldı, CHP “adalet” diye ortalığa döküldü.

ABD, AB

AKP iktidara gelirken en büyük destekçisi ABD ve AB’ydi. Yıllar önce karar verilmişti. Erdoğan’ı Başbakanlığa, Abdullah Gül’ü de Dışişleri Bakanlığına hazırlayan onlardı. Amaçları belliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 689 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 646 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar