CHP’de ne değişecek?

CHP’de bu hafta sonu kurultay var. Ancak heyecan yok. Şu ana kadar Kılıçdaroğlu dışında 3 aday daha ortaya çıkmış olsa da sonuç belli. Muhalefet il kongrelerinde bir varlık gösteremedi. CHP’nin hiç...

CHP’de bu hafta sonu kurultay var. Ancak heyecan yok. Şu ana kadar Kılıçdaroğlu dışında 3 aday daha ortaya çıkmış olsa da sonuç belli.
Muhalefet il kongrelerinde bir varlık gösteremedi. CHP’nin hiç milletvekili çıkaramadığı illerin delegeleri masa başında belirlendi. Tamamına yakını “Atatürk’ün askeri” olmasa da yönetimin askeri. 
CHP’liler de durumun farkında. Ortaya çıkan bazı adaylar için, “Amacı genel başkan olmak değil yeniden milletvekili olmayı garantilemek” yorumları yapılıyor.

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ OLMAK SUÇ

CHP’de eskiden “Mustafa Kemal’in askeriyiz” dendi mi akan sular dururdu. Şimdi “Mustafa Kemal’in askeriyiz” demek neredeyse suç oldu. 
CHP’de genel merkezin desteğiyle seçilen, en çok kurultay delegesine sahip İstanbul’un İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu slogana şiddetle karşı. Ondan cesaret alıp “Mustafa Kemal’in askeri” olmaya itiraz eden başka başkanlar da türedi.
Gençler, hafta sonu yapılan kurultayda, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye bağırsa da seslerini genel merkeze duyurmakta zorlanıyorlar.

KAREN FOGG’UN ÇOCUKLARI

Bir zamanlar AB’nin Türkiye temsilcisi bir hanım vardı. Karen Fogg. “Türkleri tarihinden koparmak lazım” diye çırpınır dururdu. E-postaları ortalığa dökülmüştü. Apar topar Türkiye’yi terk etmek zorunda kalmıştı.
Fogg’un “dostları” şimdi CHP’de önemli adamlar oldu. “CHP kapatılmalı, vakıf olarak faaliyet göstermeli” diyenler, milletvekili, il başkanı.
Sadece Türkiye’yi değil CHP’yi de “tar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 24 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.073 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 345 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar