CHP’de değişim mi, değişiklik mi?

CHP’de gerilim yüksek. Partide olağanüstü kurultay mücadelesi sürüyor. Genel merkez yönetimi imzalar “eksik” derken, muhalifler “tamam” diyor. Genel merkez yöneticilerinin morali bozuk. Bu da gerekli imzanın...

CHP’de gerilim yüksek. Partide olağanüstü kurultay mücadelesi sürüyor. Genel merkez yönetimi imzalar “eksik” derken, muhalifler “tamam” diyor. Genel merkez yöneticilerinin morali bozuk. Bu da gerekli imzanın toplandığını işaret ediyor.
Partide daha önce yaşananlar tekrar yaşanmaya başladı. Olağanüstü kurultaya karşı çıkan işadamları sahneye çıktı. Önemli bir bölümü “seçilmiş” değil, “atanmış”. Hareketin arkasında Kılıçdaroğlu ekibinin olduğu hemen anlaşılıyor.
Büroda, “kısa süre içinde milletvekilleri de açıklama yapar” diye konuşurken 129 milletvekili imzalı bildiri geldi. İl başkanlarının açıklamasına destek verildi. 
Bunlar CHP kurultaylarının klasiği...
İMZALARIN HEPSİ İNCE İÇİN DEĞİL
Kulislere bakılırsa imzalar tamam gibi. Ancak verilen imzaların tamamı “Muharrem İnce’ye oy” anlamına gelmiyor.
Olağanüstü kurultay için imza verenler arasında çok farklı görüş savunanlar var. Hem Kılıçdaroğlu’na, hem de İnce’ye soğuk bakan delegelerin de olağanüstü kurultay için imza verdikleri biliniyor.
PARTİYİ KURTARMAK 
Dün bu düşüncede olan bir grup delege ile sohbet ettim. Aralarında Alevi kökenliler de vardı. Seçimlerde alınan yenilgi morallerini bozmuş. “Partiyi kurtarmak”tan söz ettiler.
Kılıçdaroğlu ile yola devam etmenin patinaj olduğunu vurguladılar. Ancak, İnce konusunda da kafaları karışık. Hem de çok karışık. İnce’nin seçim kampanyası sırasında HDP’ye karşı tavrı onların deyimiyle midelerini bulandırmış.
Çin, Rusya, Venezuela, ... gibi ABD ile mücadele eden ülkeler i&ccedi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 411 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.623 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.163 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar