CHP kurultayı karakolda mı bitecek?

CHP’de olağanüstü kurultay mücadelesinde sona yaklaşılıyor. Ancak ne izlenen politikalar tartışılıyor, ne de izlenmesi gereken politikalar konuşuluyor. Sadece Kılıçdaroğlu-İnce yarışı...

CHP’de olağanüstü kurultay mücadelesinde sona yaklaşılıyor. Ancak ne izlenen politikalar tartışılıyor, ne de izlenmesi gereken politikalar konuşuluyor. Sadece Kılıçdaroğlu-İnce yarışı gündemde. Kılıçdaroğlu sayesinde parti yönetiminde bulunanlar, milletvekili olanlar, koltuklarını kaybetmemek için direniyor. Partiden tasfiye edilenler ise “intikam” duygusuyla partiyi ele geçirmek için asılıyor.
İMZALAR
Şu aralar taktik savaşları öne çıkmış durumda. 
Genel merkez imzacıların kim olduğunu öğrenme peşinde. İsimler belli olursa ikna edebileceklerini düşünüyorlar. Umutları yerel seçimler. Belediye başkan adaylığı, belediye meclisi üyeliği teklifleri ortalıkta dolaşıyor.
Muhalefet ise 15 günlük süreyi beklemekte kararlı. Olağanüstü kurultay isteyenlerin listesini son gün genel merkeze vermeyi ve baskıları önlemeyi planlıyorlar.
YEREL SEÇİM MÜCADELESİ
Yaşanan mücadelenin bir nedeni de yaklaşan seçimler. İki taraf da gözünü yerel seçimlere dikmiş durumda. Kendilerine yakın isimleri belediye başkanı seçtirme derdindeler.
Bunun iki nedeni var. Biri belediye rantları, diğeri de belediye olanakları ile delegelerin kontrol altına alınması. 
“Belediye-delege-kurultay çarkı” bugüne kadar Kılıçdaroğlu lehine işlemişti. Şimdi aynı çarkı muhalefet kontrol altına almaya çalışıyor.
UYANIK BAŞKANLAR
Bu arada ilginç bir gelişmeden de söz ediliyor. Bazı uyanık belediye başkanları kendilerine yakın delegelerden olağanüstü kurultay için imzaları almışlar ve kasaya koymuşlar.
Yeniden aday olmak için pazarlık peşindeler. Kulislere yansıyan bilgilere göre, son gü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 62 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.131 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 596 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 711 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar