CHP Kurultayı..! ‘Altı Ok’ unutuldu

CHP’de kurultay oldu mu taşlar yerinden oynardı. Parti ne kadar ölü olsa da anında dirilirdi. Bazıları için “kapı gıcırtısı duydu mu oynamaya başlar” denir. CHP’liler de “kurultay”...

CHP’de kurultay oldu mu taşlar yerinden oynardı. Parti ne kadar ölü olsa da anında dirilirdi. Bazıları için “kapı gıcırtısı duydu mu oynamaya başlar” denir. CHP’liler de “kurultay” sözünü duyar duymaz harekete geçerdi.
Ama artık o CHP’den eser yok.

Dün CHP Kurultayı vardı. Salon doluydu. Dışarıda da epeyce partili vardı. Ama ne salonda, ne de dışarıda heyecan yoktu.
Kılıçdaroğlu konuşurken bir miktar hareketlenme olsa da devam etmedi. Genel Başkan adaylarından Muharrem İnce’nin zorlaması da sonuç vermedi.
Kurultay’a katılanlar arasında gençlerin azlığı dikkatimi çekti. Eskiden, “Mustafa Kemal’in askeriyiz” sloganı atıldı mı ortalık inlerdi. Bu kez pek atılmadı. Atıldığında da cılız kaldı.

Yönetimin Muharrem İnce’ye “mükerrer imza” oyununa da hiç girmeyeyim.

SALONUN İÇİ DIŞI

Sabah saatlerinde salona girerken çok sayıda CHP’li önümü kesti. Sohbet ettik. Afrin’e harekatı, Suriye ile temasa geçilmesini, ABD’yi, FETÖ’yü, PKK’yı konuştuk.
Şaşırmadım desem yalan olur. Parti yöneticilerinden çok farklılardı. “Zeytin Dalı Harekatı” için “Havet” değil, “Evet” diyorlardı. Hepsi Mehmetçiğin arkasındaydı.
Salona girdiğimde bu hava değişmeye başladı. AKP’nin Afrin operasyonunu seçim malzemesi olarak kullandığı dillendirilir oldu. Hapisteki gazeteci ve siyasetçiler tartışması öne çıktı.
Delegelerin ve parti üst düzey yöneticilerinin dolaştığı alanlardaki sohbetlerimizde duyduklarımız ise salonun dışındakilerin tam tersiydi.

KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 424 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 616 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar