Bürokratlarda yüzde 50+1 korkusu

AKP 2002 yılından beri bürokrasiyi tamamen değiştirdi. Devlette iş bilen bürokratların tamamına yakını ya emekliliğe zorlandı ya da kızakta. Yapılan atamalarda liyakat değil “sadakat” esas...

AKP 2002 yılından beri bürokrasiyi tamamen değiştirdi. Devlette iş bilen bürokratların tamamına yakını ya emekliliğe zorlandı ya da kızakta. Yapılan atamalarda liyakat değil “sadakat” esas alındı.
Ama yine de bürokratlardan şikayet ediliyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan da bürokratlardan yakındı. Trabzon’da sadece yakınmadı sert konuştu:
“Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat, bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin.”

SEÇİM KRİZİ

Olay kürsülerden dile getirilince “Bürokraside yine ne oluyor?” diye merak ettim. Her seçim öncesindekine benzer bir durum yaşanıyor.
Bürokraside de yüzde 50+1 sıkıntısı var. Onlar da yüzde 50+1’den endişeli. Erdoğan giderse taşların oynayacağını düşünüyorlar. Bu nedenle de temkinliler. Atacakları imzaların başlarına bela olacağından kaygılılar.

SUÇLAMALAR HAKSIZ

Bürokratlar huzursuz. Biraz zorlayınca başlıyorlar dökülmeye. İşte anlattıklarından bazıları:
 “Milletvekili işadamını alıp geliyor. İsteğini iletiyor. İnceliyoruz, ‘Yasal olarak mümkün değil’ deyince kıyamet kopuyor. ‘Ne yasası. Yasa biziz. Biz gidersek siz o koltuklarda oturamazsınız.  Ne istiyorsak yapacaksınız” diye tepki gösteriyorlar.”
“Baskıyla iş yaptırmaya zorluyorlar. Arkadaşlar da başımız belaya girecek diye itiraz ediyor. İş olmayınca da bakana, partiye, Beştepe’ye şikayet ediyorlar. Suçlamalar haksız.”
“Birileri milyonlar kaza...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 924 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 340 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.381 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar