Bürokratlarda yüzde 50+1 korkusu

AKP 2002 yılından beri bürokrasiyi tamamen değiştirdi. Devlette iş bilen bürokratların tamamına yakını ya emekliliğe zorlandı ya da kızakta. Yapılan atamalarda liyakat değil “sadakat” esas...

AKP 2002 yılından beri bürokrasiyi tamamen değiştirdi. Devlette iş bilen bürokratların tamamına yakını ya emekliliğe zorlandı ya da kızakta. Yapılan atamalarda liyakat değil “sadakat” esas alındı.
Ama yine de bürokratlardan şikayet ediliyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan da bürokratlardan yakındı. Trabzon’da sadece yakınmadı sert konuştu:
“Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat, bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin.”

SEÇİM KRİZİ

Olay kürsülerden dile getirilince “Bürokraside yine ne oluyor?” diye merak ettim. Her seçim öncesindekine benzer bir durum yaşanıyor.
Bürokraside de yüzde 50+1 sıkıntısı var. Onlar da yüzde 50+1’den endişeli. Erdoğan giderse taşların oynayacağını düşünüyorlar. Bu nedenle de temkinliler. Atacakları imzaların başlarına bela olacağından kaygılılar.

SUÇLAMALAR HAKSIZ

Bürokratlar huzursuz. Biraz zorlayınca başlıyorlar dökülmeye. İşte anlattıklarından bazıları:
 “Milletvekili işadamını alıp geliyor. İsteğini iletiyor. İnceliyoruz, ‘Yasal olarak mümkün değil’ deyince kıyamet kopuyor. ‘Ne yasası. Yasa biziz. Biz gidersek siz o koltuklarda oturamazsınız.  Ne istiyorsak yapacaksınız” diye tepki gösteriyorlar.”
“Baskıyla iş yaptırmaya zorluyorlar. Arkadaşlar da başımız belaya girecek diye itiraz ediyor. İş olmayınca da bakana, partiye, Beştepe’ye şikayet ediyorlar. Suçlamalar haksız.”
“Birileri milyonlar kaza...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti, CHP, Barrack’a neden ses çıkarmıyor 05 Aralık 2025 | 286 Okunma Ukrayna Türkiye’ye Karadeniz’de tuzak kurdu 04 Aralık 2025 | 1.731 Okunma CHP Parti Meclisi’ne aday başvurusu niye azaldı 03 Aralık 2025 | 324 Okunma CHP’de tasfiye işareti mi? 01 Aralık 2025 | 1.529 Okunma İktidarın asgari ücrette açlıkla sınavı 30 Kasım 2025 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar