Baki Özilhan: Basında hep ırgat oldu

Kızı Ceren “Babamı kaybettik” mesajı attığında inanmadım. Daha bir gün önce konuşmuş ve “buluşalım” diye sözleşmiştik. Hemen Ceren’i aradım. Ne yazık ki...

Kızı Ceren “Babamı kaybettik” mesajı attığında inanmadım. Daha bir gün önce konuşmuş ve “buluşalım” diye sözleşmiştik. Hemen Ceren’i aradım. Ne yazık ki gerçekti. Usta gazeteci can dostum Baki Özilhan kalp krizine yenik düşmüştü.

Onu 1974 yılında tanımıştım. 44 yıl gözümün önünden film şeridi gibi geçti. Babası demiryolcuydu. Çocukları üniversiteyi bitirene kadar direnmiş, sonra emekli olmuş ve hastaneye yatmış ve bir daha çıkamamıştı.

Babasının ölüm yıldönümünde teybini alır mezarının başına gider babasının çok sevdiği türküleri dinletirdi. Neden böyle yaptığını sorunca, “Çok rahatlıyorum” derdi.

ÇİLELİ BİR YAŞAM

Bir gün ortaokul yıllarını anlatmıştı. Tuzluçayır’da oturuyorlarmış. Ortaokul ise Çinçin’de. Her sabah bir saati aşan yaya yolculuk. Konuşurken zaman kaybederiz, okula geç kalırız diye kardeşiyle yolun karşı kaldırımlarından giderlermiş.

12 Eylül darbesinde işsiz kaldı. 1402’liklerdendi. TRT’den atıldı. Ecevit’in çıkardığı “Arayış” dergisinde görev yaptı. Gazetecilikte hep ırgattı. Dergide haberlerin hazırlanışından abonelere postalanışına kadar görev başındaydı. “Gazetecilikte mesai olmaz” anlayışıyla çalışan kuşaktandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 560 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 338 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.379 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar