Bahçeli: ‘Görev’ adamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine gündemde. AKP ile ittifak kesinleşince kendine güveni arttı.  İktidar ortağı havasında.  Hamleleri hep tartışıldı. Ama son hamlesi yenilir yutulur değil. Salı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine gündemde. AKP ile ittifak kesinleşince kendine güveni arttı.  İktidar ortağı havasında. 
Hamleleri hep tartışıldı. Ama son hamlesi yenilir yutulur değil. Salı günü MHP Meclis grubunda öyle bir konuşma yaptı ki..!
“... Tarih yeniden canlanacak, hatıralar bir kez daha ayaklanacak, tam yüz yıl önce bıraktığımız toprakların en azından istikrara, huzura, barışa kavuşuncaya kadar emanetimizde tutulmasının hakkı doğacak, önü açılacaktır. Kaldı ki arzumuz budur, olması gereken budur” dedi.

ERDOĞAN TAKLİDİ

Bununla da yetinmedi. Erdoğan’a özendi. O da kürsülerde meramını şiirle anlatma yoluna gitti. “Ellerin yurdunda çiçek açarken, Bizim İl’e kar geliyor gardaşım/ Bu hududu kimler çizmiş gönlüme? /Dar geliyor, dar geliyor gardaşım” dizelerini okuduktan sonra şöyle devam etti:
“... Mustafa Kemal’in 30 Ekim 1918’de güneyden Raco’ya taşıdığı karargâhı bir kez daha tecelli edecek, ama bu defa kolay kolay ricat (geri verme) gerçekleşmeyecektir.”  

BÖLGESEL İŞBİRLİĞİNE DİNAMİT

Bu sözlerin ne anlama geldiğini, nelere yol açacağını ilkokul öğrencileri bile bilir. Bahçeli açıkça sınırların değişmesinden, Suriye topraklarını işgalden söz ediyor.
Bahçeli’nin bu açıklamaları elbette ciddiye alınmaz. Ama bu sözleri “iktidar ortağı” edasıyla söylediği için kafa karıştırıyor.
Bölgesel işbirliği yaptığımız Rusya ve İran’da Türkiye ile ilgili bazı kuşkular varken, Bahçeli’nin bu kuşkuları arttıracak açıklamalar yapması dikkat çekici.

KİM ADINA...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 308 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 530 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.376 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar