AKP’yi korku sardı!

AKP Hükümeti 14 Şeker fabrikasını satışa çıkardı. Ortalık karıştı. “Biraz bağırır çağırırlar, sonra geçer” diye düşünülmüştü. Ama...

AKP Hükümeti 14 Şeker fabrikasını satışa çıkardı. Ortalık karıştı. “Biraz bağırır çağırırlar, sonra geçer” diye düşünülmüştü. Ama yanıldılar. AKP tam da seçim öncesinde hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.
Tepkilerin durulması bir yana giderek arttığı görülüyor. Çünkü daha önce satılan kamu kuruluşlarının ne hale geldiğini biliyorlar.

HERKESİ ETKİLİYOR

Şeker fabrikaları sadece işçiyi ilgilendirmiyor. İşçi, çiftçi, nakliyeci, besici, esnaf... herkesi etkiliyor.
Şeker pancarı üretimi ne patatese benzer, ne fasulyeye... Pancar çiftçisi sözleşmeli ekim yapar. Diğer bir deyişle garantili üretim. Şeker fabrikaları sözleşme yaptığı çiftçinin pancarını almakla yükümlüdür. Fabrika olmazsa şeker pancarı hiçbir işe yaramaz.
Çiftçiler bu nedenle kaygılılar. “Üretim dönemlerinde fabrikalarda çalışan binlerce işçi ve geçici işçi işsiz kalmaktan; pancarı, şekeri taşıyan nakliyeci iş bulamamaktan; fabrikanın ürettiği küspe, melas ile besicilik yapanlar hayvanını satmaya zorlanmaktan; çiftçinin, işçinin ihtiyacını karşılayan esnaf mal satamamaktan...” endişeli.
Fabrikalar kapanırsa ortada kalacaklarının farkındalar. Zincir koparsa hep birlikte döküleceklerini biliyorlar.

AKP’Lİ, CHP’Lİ, MHP’Lİ,  VATAN PARTİLİ

Hükümetin şeker fabrikalarını satma kararı halkı birleştirdi. AKP’li, CHP’li, MHP’li, Vatan Partili... fark etmiyor. Söz konusu ekmek olunca, hepsi kol kola giriyor. “Kaderimiz ortak” anlayışıyla hareket ediyorlar.
Yaklaş...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 207 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.165 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 352 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar