AKP’nin yolu taşlı ‘Kararsız’ oranı yüzde 30’larda

Seçimler zamanında mı olacak, erken mi? Siyasi partilerin gündeminde bu konu var. Peş peşe kamuoyu araştırmaları yaptırılıyor. Farklı sonuçlar çıksa da araştırmaların ortak yanı...

Seçimler zamanında mı olacak, erken mi? Siyasi partilerin gündeminde bu konu var. Peş peşe kamuoyu araştırmaları yaptırılıyor. Farklı sonuçlar çıksa da araştırmaların ortak yanı “kararsız” oyların yüksekliği.
Her partide sıkıntı yaşanıyor. “Kerhen” verilmiş oylar şimdi “kararsız”. Oran tahminlerden çok fazla.
Araştırma şirketleri yöneticileriyle yaptığım görüşmelerde edindiğim bilgilere göre manzara şöyle:

AFRİN ETKİSİ

Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Harekatı” AKP ve MHP oylarında bir kıpırdanma yaratmış görünüyor. Ama istenilen seviyede değil.
Uzmanlar bu kıpırdanmanın kalıcı olmasından şüpheli. Türkiye gündeminde öne çıkacak konularla bağlantılı olarak sonucun değişebileceğini düşünüyorlar.

ERDOĞAN’IN OYU

Geçmişte Erdoğan’ın oyu AKP oyunun üstündeydi. “16 Nisan Halk Oylaması” sonrasında hem Cumhurbaşkanı, hem AKP Genel Başkanı olunca Erdoğan’ın oyu gerilemiş ve AKP oyları ile eşitlenmişti.
Bu aralar Erdoğan’a destek yeniden AKP’ye desteğin üstüne çıkmış görünüyor. Bunda MHP seçmeninden gelen oylara dikkat çekiliyor. Ama yine de Erdoğan’ın oyu yüzde 50’ye ulaşmış değil. Risk büyük.

MHP’NİN DURUMU

AKP ile ortaklık MHP’de az da olsa bir toparlanma yaratmış durumda. Araştırma şirketlerinin uzmanları bu durumu şöyle değerlendiriyorlar:
“MHP tabanı uzun süredir iktidara aç. Şimdi ‘iktidara ortak olduk’ havası var. AKP’nin de  kapıyı biraz açmasıyla MHP’li müteahhitler, işadamları ihale almaya başladılar. İşsiz MHP’...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 2 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.066 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 345 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 532 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar