AKP’nin telaşı Doğan medyanın satışı

İçerde ve dışarıda gelişmeler hızlandı. Afrin şehir merkezine girildi. ABD ile  Münbiç ve Fırat’ın doğusu pazarlığı sürüyor. Irak Merkezi Yönetimi ile Sincar’dan...

İçerde ve dışarıda gelişmeler hızlandı. Afrin şehir merkezine girildi. ABD ile  Münbiç ve Fırat’ın doğusu pazarlığı sürüyor. Irak Merkezi Yönetimi ile Sincar’dan PKK’nın çıkarılması masada.
ABD’de “şahinler”in gücünü artırması sonrası kartlar yeniden karılırken, ABD ile gerilim tırmanıyor. Türk ve ABD yöneticileriyle yakın ilişkisi bulunan işadamları, “Yakın bir sürede işlerin düzeleceğine(!) ilişkin en ufak bir işaret yok” görüşünde.

SEÇİM VE İTTİFAK

İçeride de hareketlilik arttı. Ekonomide ve siyasette ısı yükseliyor. AKP’nin tek derdi seçim.  MHP ile ittifak yaparak ön aldığını düşünüyordu. Ama araştırma sonuçları beklendiği gibi değil.
1 Aralık seçimlerini gerçeğe en yakın tahmin eden kamuoyu araştırma kuruluşlarının son tespitlerine göre, Afrin Harekatı’ndan sonra AKP oyları 2-3 puan artmış görünüyor. En iyi ihtimalle yüzde 46’larda. İttifakın diğer ortağı MHP ise yüzde 6-8 arasında.

MHP SEÇMENİNDE SORUN VAR 

İlk bakışta yüzde 50 rahatça aşılıyor. Ama, MHP seçmeninde sorun var. Araştırmaya göre MHP seçmeni, genel seçimde ittifaka oy verecek. Ancak iş cumhurbaşkanlığına gelince durum değişiyor. MHP’ye oy vereceğini belirten seçmenin  yüzde 65’i Erdoğan’a soğuk.
Geriye yüzde 2,5-3 kalıyor.
Kamuoyu araştırma kuruluşu yöneticileri MHP tabanına da hitap eden bir aday çıkarsa bu oranın daha da yükseğe çıkabileceğini vurguluyorlar.

YÜZDE 50 ETMİYOR

İşte AKP’yi kara kara düşündüren durum bu. AKP-MHP ittifak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 71 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 338 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.379 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar