AKP’nin aciliyetleri!

İşin şakası yok. Dünya da, Türkiye de çok kritik günlerden geçiyor. Şu anda ülkeyi yöneten AKP’nin fazla lüksü yok. Mecburiyetleri var. Bir an önce gerekeni yapmazsa Türkiye’yi felakete...

İşin şakası yok. Dünya da, Türkiye de çok kritik günlerden geçiyor. Şu anda ülkeyi yöneten AKP’nin fazla lüksü yok. Mecburiyetleri var. Bir an önce gerekeni yapmazsa Türkiye’yi felakete sürükler.
Ekonomide, siyasette, dış politikada, … gerilim yükseliyor. Hızla alınması gereken önlemler var. Ancak AKP’nin derdi başka. Koltuktan kalkmamanın yollarını arıyor.
AKP’nin “aciliyetlerinden” bazıları şunlar:

EKONOMİDE

Ekonomi çok kırılganlaştı. Sanki her şey pamuk ipliğine bağlı. Yıllardır izlenen yanlış politikaların bedelini ödüyoruz. Perşembe gecesi ABD’nin aldığı kararların piyasaları nasıl sarstığı ortada.
Dışarıda yaşanan gelişmelerin faturasını bile halkımız öder hale geldi. Döviz fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların Türkiye’de nasıl “zam yağmuruna” dönüştüğünü yaşayarak gördük.
Seçim ekonomisine para harcamak artık günü de kurtarmaz. Yapılacak iş belli. Üretimi desteklemekten başka çıkış yok.

DIŞ POLİTİKADA

ABD’de “şahinler” ipleri ele aldı. Türkiye’ye karşı tavırlarını da sertleştiriyorlar. “Bölge ülkeleriyle işbirliği”politikası doğru. “Fırat Kalkanı” ve  “Zeytin Dalı Harekatı” ile “ABD-İsrail Koridoru”nun kesilmesi başarılı.
Ancak son dönemlerde bölge ülkeleri arasında “güven” sıkıntısı yaşanıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun “Fırat’ın doğusunda yönetim yapısını demografi belirleyecek” sözleri de kafa karıştırıyor.
Bölge ülkeleriyle güven arttırıcı önlemlere ihtiyaç var. Bağdat’la ilişkileri daha...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 220 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.174 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 352 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar