AKP’den ABD’ye 'can suyu'

ABD “kimyasal silah” bahanesiyle Suriye’yi cezalandıracağını ilan etti. Savaş gemilerini bölgeye gönderdi. Dün sabah da vurdu. Almanya saldırıya soğuk. Fransa ve İngiltere ise ortak. Asıl önemli olan...

ABD “kimyasal silah” bahanesiyle Suriye’yi cezalandıracağını ilan etti. Savaş gemilerini bölgeye gönderdi. Dün sabah da vurdu. Almanya saldırıya soğuk. Fransa ve İngiltere ise ortak.
Asıl önemli olan bölge ülkelerinin tavrı. Özellikle de Türkiye’nin.

MASA GEREKÇESİ

Libya saldırısı ve Suriye operasyonunun ilk günlerinde Batı’nın tankına, savaş uçağına, gemisine binenler, uyarılara, “İşin içinde olmazsak sonra masada olamayız” karşılığını veriyorlardı.
“Türkiye’nin başını belaya sokacaksınız, bölgeyi ateşe atıyorsunuz” dediğimizde, “Merak etmeyin bu iş birkaç ayda biter, bu kez kazanacağız” karşılığını veriyorlardı.
Ama fena çuvalladılar.

TARAFSIZLIK MODASI

O günlerde ABD’nin yanında saf tutanlar şimdi “tarafsızlık” modasına kapıldılar. Dün masada olmaktan söz edenler, bugün “Türkiye tarafsız kalmalı” diye ortaya çıktılar. 2011’de ABD istediği için Suriye sınırının teröristlere açılmasını isteyenler, 2018’de ABD için “tarafsız”lar.
Beştepe’deki bazı danışmanların bu işte başı çektiği anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Dışişlerinin açıklamalarında da “tarafsızlık” havası esti.

TARAFSIZLIK ABD TARAFTARLIĞI

Oysa ki Suriye’de iki taraf var. Biri ABD-İsrail tarafı, diğeri Suriye ve bölge ülkeleri. Üçüncü bir taraf yok. Suriye’de tarafsız kalmak son tahlilde “ABD-İsrail tarafında” olmaktır.
Bölgede ABD saldırıları durdurulmazsa hedef belli. En &ou...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 525 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.374 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.635 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar