AKP’de işler karışık

AKP kulislerini anlatırken, “AKP’nin içinin kaynadığını” belirtmiştim. Kaynama istifa noktasına geldi. Bazı istifalar talimatla, bazıları da rahatsızlığın sonucu. Kaynamanın...

AKP kulislerini anlatırken, “AKP’nin içinin kaynadığını” belirtmiştim. Kaynama istifa noktasına geldi. Bazı istifalar talimatla, bazıları da rahatsızlığın sonucu. Kaynamanın önümüzdeki günlerde de devam edeceği görülüyor.

AKP’de halının altına itilen sorunlar artık gizlenemez hale geldi. Buna bir de “dışarıdan”(!) müdahaleler eklenince taşlar yerinden oynamaya başladı.

AKP’DE BİR İLK

Cuma günü AKP’de bir ilk yaşandı. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti. Kadir Topbaş 3 dönemdir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı. Kritik zamanlarda nedense hep yurtdışındaydı.

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi sırasında da Amerika’daydı.

Adı son dönemde FETÖ’den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı nedeniyle gündemdeydi. Damadın yasalara aykırı bir şekilde alınan sağlık raporuyla serbest bırakılması çok tartışıldı. Damat gelen tepkiler sonrasında yeniden cezaevine konsa da “FETÖ’cü damatlar” siyasi literatüre girdi.

İSTİFA BEKLENİYORDU

AKP kulislerinde Topbaş’ın istifa edeceği, etmezse ettirileceği konuşuluyordu. Ama bu kadar erken değildi. Topbaş tarihi kendi belirlemiş gibi..!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 525 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.374 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.635 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar