AKP’de her şey seçim için!

AKP artık bütün adımlarını seçimlere göre atıyor. Hükümetin aldığı tüm kararlar seçime yönelik. Şeker fabrikalarının özelleştirmesi gibi zaman zaman balta taşa vurulsa da...

AKP artık bütün adımlarını seçimlere göre atıyor. Hükümetin aldığı tüm kararlar seçime yönelik. Şeker fabrikalarının özelleştirmesi gibi zaman zaman balta taşa vurulsa da seçim ekonomisi bütün hızıyla devrede.

NE KADAR OY GETİRİR

Bakanlıklardan önümüzdeki döneme ilişkin yapılacakların listesi istenmiş. Alınması planlanan kararlar alt alta yazılmış. Kararın doğruluğu, yanlışlığı AKP’nin umurunda bile değil. “Ne kadar oy getirir” hesabına göre sıralanmış.
Kamuoyu araştırma kuruluşlarına verilen görev de bu. Hangi karar daha fazla oy getirecekse o uygulamaya sokulmaya çalışılıyor.

YA HERRO YA MERRO

Seçim odaklı kararların faturasını gündeme getirenle garip garip bakıyorlar. Uyaranlar, “Sen durumun farkında değilsin herhalde” muamelesi görüyor. Tam anlamıyla “ya herro ya merro” havası hâkim.

PEŞ PEŞE KARARLAR

Bol keseden vaatler peş peşe sıralanıyor. Kaynak olmasa da “yağmasan da gürle” taktiği izleniyor.
En son emeklilere faizsiz nakit desteği gündemde. Nakit sıkıntısı yaşayan emeklilere Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan avans ya da bankadan faizsiz kredi olanağı düşünülüyor. Uygulama hayata geçerse emekliler Sosyal Güvenlik Kurumundan maaşlarının 3 katına kadar avans alabilecekler.
Sanki havadan para verilecek gibi sunuluyor. Ama çekilen avansları yine emekli ödeyecek. Maaşından kesilecek. Göz boyanmaya çalışılıyor. Günü kurtarma çabası.

ESKİYE DÖNÜŞ

Sanki yeni bir buluş gibi piyasaya sürülüyor. Oysa ki eskiden var olan bir uygulama. 12 Eylül öncesi memurl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 241 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.174 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 352 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar