AKP’de büyü bozuldu

AKP’de birlik hakimdi. Kol kırılsa bile yen içinde kalıyordu. Partinin aleyhine sonuç yaratacak faaliyetlere izin verilmiyordu. Herkes “Reis”e göre hareket ediyordu. “Reis” bir şey söyledi mi akan sular duruyordu...

Her şey bir talimatla çözülüyordu. Bir işaretle, İstanbul, Ankara, ... gibi şehirlerin belediye başkanları bile istifa edebiliyordu.

17 YIL SONRA
“Reis” her şeye hakimdi. “Güç” tamdı. Partide birliği de bu “güç” sağlıyordu. Bu sistem 17 yıl sürdü. Şimdi durum değişmeye başladı.

SEÇİMLERDE AYAK OYUNLARI
“Reis”in üzerindeki yük çok fazla. Partide ve ülkede tüm yetkileri üzerinde topladı. Olmazdı, olmadı. AKP de diğer partilere benzemeye başladı. Parti adayları belirlemek için illerde anket yaptırdı. Bazı adaylar sonuçları değiştirdi. Parayı verdiler, ilk sıraya geldiler. AKP kulislerinde öykü çok. Daha önce hayal bile edilmezdi.

PARTİ İÇİ ÇEKİŞME
Bir başka konu da parti içi mücadele. Sanılandan çok daha büyük. İstanbul seçimi tartışılıyor. Binali Yıldırım’dan intikam almaya çalışanlara vurgu yapılıyor. Bazı isimler sıralanıyor. Üstelik hepsi de çok tanıdık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 20 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.072 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 345 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar