AKP yine kaynıyor!

AKP’de Erdoğan’ın partinin başına geçmesiyle durulur gibi görülen tartışmalar yeniden alevlendi. Partide ciddi bir gerilim olduğu artık gizlenmiyor. Milletvekilleri, “Hükümetle Erdoğan arasında...

AKP’de Erdoğan’ın partinin başına geçmesiyle durulur gibi görülen tartışmalar yeniden alevlendi. Partide ciddi bir gerilim olduğu artık gizlenmiyor. Milletvekilleri, “Hükümetle Erdoğan arasında sıkışmaktan” söz ediyorlar.
İcracı makam Hükümet. Ama milletvekilleri sonuç almak için Beştepe’ye ulaşmaya çalışıyor. Bürokratlar, bakanları değil Beştepe’dekileri dinledikleri için danışmanların kapısını aşındırıyorlar.

HÜKÜMETTE ZORAKİ BİRLİKTELİK

Sorun sadece Hükümetle Beştepe arasında yaşanmıyor. Hükümet içindeki “Hükümetçik”ler tartışılıyor. Başbakanı dinlemeyen, fiili başbakanlık yapmak isteyen bakanlar konuşuluyor.
Bakanlar Kurulu toplantısında Erdoğan başkanlık edince başka, Binali Yıldırım başkanlık edecekse başka hava estiği ifade ediliyor.
Başbakanlık ve AKP kulislerine yansıyanlara göre, birçok bakan birbirine selam bile vermiyor. Koridorlarda sık sık “Damadın adamları”, “Başbakanın adamları”, “Bağımsızlar”, “Doğrudan Erdoğan’la çalışanlar” sözlerinin duyulduğu bildiriliyor.
“Hükümetteki birliktelik,  zoraki birliktelik!” deniyor.

SOYLU KRİZİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifa noktasına getiren kriz herkesin dilinde. Soylu’nun Damat’la yaşadıklarını artık kimse gizlemiyor.
Başbakan Binali Yıldırım’ın “Gitme” uyarısına rağmen, “Cumhurbaşkanımın talimatını yerine getirdim” diyerek Hollanda krizini yaratan  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Soylu ile kavgası dillerde. Sonrasında yaşanan gel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 1 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.456 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 562 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.549 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar